Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu la emisiunea „Sub semnul întrebării” Declaraţii cu privire la situaţia actuală a ţării

ro

31 Mar, 2014 22:42 1650 Marime text
Invitat în cadrul emisiunii “Sub semnul întrebării” la postul B1TV, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre situaţia actuală din România.

Referitor la noua acciză care va fi introdusă de mâine, preşedintele a declarat că nu este de accord cu ea, pentru că sunt bani la buget: „Sunt trei miliarde necheltuiţi şi tu vrei să păcăleşti lumea să pui o acciză. Cât poţi să minţi lumea sau să spui că îţi trebuie 25% componentă autohtonă. Minciuna. Suntem în program cu Fondul, ne finanţează 95% Uniunea Europeană, iar de la 1 ianuarie este eligibil şi TVA. Deci 5% e este componenta autohtonă”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Referitor la întrebarea, de ce nu se folosesc banii europeni, fondurile europene de care România dispune, preşedintele a menţionat că acei bani ar trebui folosiţi pentru proiecte, nu se pot da baronilor locali care la rândul lor pot aduce mai multe voturi. „Preşedinţii consiliilor judeţene vor da la rândul lor bani la primari care ştiu că o să aducă oamenii la vot”, a mai spus preşedintele.

Pentru noile valuri de scumpiri ce vor veni, şeful statului anunţă că nu se vor simţi imediat din prima zi în care va fi introdusă noua acciză, dar acest lucru se va întâmpla într-un termen scurt - „Toţi vor simţi preţurile, care nu vor exploda mâine, că hipermarketurile sunt pline, încă nu au făcut transportul cu noul preţ”.

Preşedintele a mai declarat că se arată mulţumit de mersul structurilor care au reuşit să iasă de sub controlul executivului şi faptul că au ales depolitizarea este un lucru bun, care le-a permis dezvoltarea şi credibilitate: „DIICOT-ul merge formidabil. A mers foarte bine şi înainte şi acum.”

„Asta aş face la ANAF, la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, la Romatsa, oriunde, peste tot. Viaţa noastră de zi cu zi depinde de ANAF, de Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, de Agenţia Sanitar Veterinară cu toate structurile ei teritoriale. Eu vorbesc de ce este  sub executiv, să fie depolitizat. Pentru că România nu va fi stat de drept, trebuie să functioneze instituţiile de control. Am ajuns să spunem să ne prindă SRI-ul traficul cu carne expirată, şpăgile din şcoli şi spitale sau pe cei cu vaccinurile, deşi aici nu vreau să dau vreun cec înalt, a fost totuşi o instituţie care a funcţionat”, a precizat Traian Băsescu referitor la schimbările care ar mai trebui făcute. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii