Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de site-uri de comerţ, verificate în cadrul planului „In Ours Sites 2016”

ro

17 Jul, 2016 15:17 1183 Marime text
În primele șase luni ale anului, în cadrul planului „In Ours Sites 2016”, polițiștii specialiști în investigarea criminalității economice au derulat peste 500 de acțiuni privind activitatea a 218 site-uri și a 419 persoane ce desfășurau tranzacții online.

Ca urmare a verificărilor realizate, față de 271 de persoane se fac cercetări pentru săvârșirea a 1.212 de infracțiuni la regimul proprietății intelectuale, conform IGPR. În cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor cauzate s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, aproximativ 2.640.000 de lei. De asemenea, potrivit IGPR, activitățile poliţiştilor s-au concretizat cu soluționarea a 616 dosare penale.

În acest context, polițiștii le recomandă cetățenilor care aleg să cumpere produse din mediul online să verifice dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete - contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiții de livrare și de garanție). Atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informații personale, precum numerele de cont și de card ori codurile folosite. Înainte de a introduce numărul cărții de credit pe un site de comerț online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii