Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse – carnea, procesată la începutul anilor 80? Avem rezultatele analizelor DSVSA în dosarul cărnii expirate din Tomis III

ro

23 Feb, 2016 09:45 5116 Marime text
 
 
Direcţia Sanitar Veretinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a finalizat analizele probelor prelevate de la carnea confiscată într-un magazin din piața Tomis III.
 

Potrivit purtătorului de cuvânt al direcţiei Cristina Linte, carnea comercialaizată era în stare avansată de degradare“. „Buletinele probelor prelevate sunt necoforme. Probele prelevate aveau depăşiri fizico-chimice, organo-leptice. Carnea era în stare avansată de degradare“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanţa.


Reamintim că pe data de 11 februarie, polițiștii din Constanța (SICE) având activități specific într-un dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curții de Apel Constanța, au descoperit aproximativ o tonă de carne expirată într-un magazin din piața Tomis III. Acțiunea s-a derulat sub coordonarea Parchetului și în colaborare cu DSV Constanța.  Magazinul funcţionează pe societatea All Plus Consulting SRL. Ulterior, potrivit unor surse, carnea ar fi fost procesată la începutul anilor 80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului.  Apoi ar fi fost cumparata de administratorul magazinului, decongelată şi refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.
 
Pe 19 februarie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Răzvan Dimoftache, în dosarul cărnii aparent alterate. Decizia judecătorilor este definitivă.

Cieste si:

Detalii ştiute doar de magistraţi Cum a fost arestat Răzvan Dimoftache în dosarul cărnii aparent stricate (galerie foto)

Exclusiv! Carne expirată, vândută în Constanţa? Noi date din ancheta procurorilor în dosarul lui Răzvan Dimoftache (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii