Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sumele alocate Sănătății pentru 2018 nu sunt suficiente. Ce a declarat președintele CNAS

ro

31 Jan, 2018 17:01 1500 Marime text
Sumele alocate Sănătății în Legea bugetului pe 2018 nu sunt suficiente pentru a acoperi întreg anul și ar fi nevoie de modificarea, „prin decizie politică”, a modului de finanțare a Sănătății, a declarat, miercuri, la încheierea mandatului, președintele Casei Naționale de Sănătate (CNAS), Laurențiu Mihai.

„Avem printre cele mai mici cote de contribuţie pentru sănătate, aplicate la cele mici venituri din UE. Mai mult, doar o treime din beneficiarii de servicii medicale plătesc această contribuţie, ceilalţi sunt scutiţi prin diferite prevederi legale. Un astfel de dezechilibru nu poate asigura funcţionarea eficientă, iar discuţiile din prezent privind amânarea depunerii unor declaraţii fiscale, deci şi plata contribuţiilor, prezintă riscuri suplimentare pentru finanţare”, a susținut Laurenţiu Mihai.

Potrivit acestuia, sumele alocate în Legea bugetului pentru anul 2018 ajung doar până în lunile septembrie-octombrie, fiind în mod clar insuficiente pentru acoperirea nevoilor medicale ale populaţiei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii