Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soții Ciprian Calciu și Lăcrămioara Pop, decedați în atentatele din Paris, vor fi înmormântați de 1 decembrie

ro

30 Nov, 2015 18:32 2389 Marime text
 
Tinerii români care și-au pierdut viața în atentatele teroriste de la Paris din seara de 13 noiembrie vor fi înmormântați mâine, în capitala Franței.
 
Slujba de prohod hurmând să fie oficiată de către Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, Iosif, a declarat, astăzi, la Zlatna, preotul Constantin Târziu, paroh la Biserica Ortodoxă Română din Paris, notează agerpres.ro.
 
Conform preotului Constantin Târziu, care participă în aceste zile la întrunirea românilor din diasporă întruniți la Congresul Spiritualității Românești, desfășurat la Alba Iulia și Zlatna, va fi oficiată o slujbă de prohodire în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail, catedrala mitropolitană a românilor din Paris.
 
Astfel, slujba de prohodire va fi oficiată mâine, de 1 Decembrie, de la orele 11.30, de către un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Iosif, a menționat preotul Constantin Târziu.
 
„Sicriile celor doi vor fi aduse în catedrală și se va oficia în același timp pentru cei doi slujba înmormântării. Este vorba de strănepotul părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Ciprian Calciu, și soția sa, Lăcrămioara Pop, din Baia Mare”, a afirmat preotul Târziu, conform aceleiași surse.
 
În cadrul slujbei vor mai fi prezenți și reprezentanți ai statului francez, cheltuielile de înmormântare fiind suportate integral de către autoritățile din această țară, a precizat parohul Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail din Paris.
 
Vă reamintim, că în urma atentatelor teroriste din Paris, și-au pierdut viața cei doi soți, Ciprian Calciu și Lăcrămioara Pop. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii