Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii jurişti discută astăzi despre ridicarea imunităţii miniştrilor din dosarul Microsoft

ro

28 Oct, 2014 08:31 1470 Marime text
Senatorii jurişti iau în discuţie marţi referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, transmite ştiripesurse.ro.

Membrii Comisiei juridice s-au reunit şi în data de 13 octombrie în acest scop, însă, la acel moment, s-a decis amânarea discuţiilor cu două săptămâni. Senatorii au motivat că erau prea multe documente de studiat şi, în plus, acestea nu fuseseră numerotate corespunzător, mai informează sursa citată.

Cel al miniştrilor implicaţi în dosarul Microsoft nu este singurul caz aflat în atenţia parlamentarilor. De menţionat că până la această dată a rămas fără imunitate deputatul Viorel Hreneciuc, implicat în două dosare, unul dintre ele privind retrocedările ilegale, DNA solicitând arestarea preventivă a acestuia.

Pe de altă parte, deputatul Ioan Adam și colegul lor de la PC Ion Diniță, de asemenea în vizorul DNA, au în continuare imunitate, întucât în cazul lor nu s-a întrunit numărul suficient de voturi. DNA solicită încuviințarea arestării preventive a deputaților Ioan Adam și Ion Diniță, primul implicat în dosarul retrocedărilor ilegale alături de Hrebenciuc, celălat în dosarul lui Aristotel Cănescu. Diniţă este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii