Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se apropie din nou de minimul istoric Leul s-a prăbuşit faţă de euro!

ro

05 Oct, 2012 17:17 1342 Marime text
Euro a crescut abrupt astăzi în faţa leului, ajungând la cea mai mare valoare din ultimele două luni, şi la mai puţin de opt bani de maximul istoric. Cotaţia oficială publicată de BNR a fost de 4,5694 lei pentru un euro,cu aproape trei bani mai sus faţă de cea de ieri, de 4,5426 lei.
Prăbuşirea leului este greu de înţeles, din moment ce zlotul polonez, forintul maghiar şi coroana cehă au înregistrat creşteri pe linie în faţa euro în această dimineaţă. Mai mult decât atât, în ultimele zile euro s-a apreciat faţă de dolar pe seama optimismului investitorilor internaţionali, o situaţie care avantajează şi monedele statelor emergente, printre ele şi România.
O explicaţie posibilă este că revenirea de la maximele istorice de acum două luni a fost susţinută în cea mai mare parte de intervenţiile BNR, iar acum situaţia doar revine la normalitate. O normalitate caracterizată de lipsa încrederii în România şi în Guvernul ţării.
Dolarul a crescut la rândul său, însă mult mai puţin decât euro, de la 3,5104 lei până la 3,5117 lei, fiind temperat de aprecierea euro pe plan internaţional. Ultimele evoluţii legate de Spania au încurajat pieţele valutare, euro revenind aproape de maximul atins zilele trecute, la 1,3170 de dolari.
Citiţi continuarea AICI !

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii