Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Hermes SRL, compania familiei directorului ARR, contract de peste 170.000 de euro cu Primăria Mircea Vodă, pentru catering la școală (DOCUMENT)

ro

23 Apr, 2024 17:00 453 Marime text
Primăria Mircea Vodă. Sursa foto: Primăria Comunei Mircea Vodă
  • Hermes SRL este controlată de Marigen Prod SRL și administrată de Elena Odeta Butnaru (care controlează și Marigen Prod SRL), soția lui Marian Butnaru, șefului Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța.
Hermes SRL, compania deținută de familia directorului ARR Constanța, a semnat cu Primăria Mircea Vodă contractul vizând asigurarea serviciilor de catering pentru Școala Gimnazială Nr. 1 din comună.
 
Contractul are o valoare totală de 860.882,4 lei fără TVA, adică peste 173.000 de euro, la cursul actual.
 
Hermes SRL este controlată de Marigen Prod SRL și administrată de Elena Odeta Butnaru (care controlează și Marigen Prod SRL), soția lui Marian Butnaru, șefului Agenției Teritoriale a Autorității Rutiere Române Constanța.
 
Primăria Mircea Vodă a atribuit contractul privind catering-ul pentru Școala Gimnazială Nr. 1, comuna fiind inclusă în Programul național Masa sănătoasă în 2024, în conformitate cu HG 24/2024.
 
Contractul a fost atribuit prin normele proprii, în explicațiile oferite în SEAP arătându-se că „autoritatea contractantă aplică procedura proprie ori de câte ori intenționează să atribuie contracte de achiziție publică/acord cadru ce privesc achiziții publice ce au ca obiect servicii de catering sau alte servicii prevăzute în Anexa nr. 2 la Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, a căror valoare estimată este mai mare decât valoarea de 270.120 lei fără T.V.A. și mai mică decât valoarea de 3.701.850 lei fără TVA, conform art. 7 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 98/2016 – valoare revizuită conform Notificării ANAP de actualizare a pragurilor de aplicare a procedurilor de atribuire, pentru anul 2024, contractul s-a atribuit prin aplicarea procedurii interne proprii  pentru servicii incluse în Anexa II la Legea 98/2016 privind achizițiile publice“.
 
Denumirea achiziției este „Servicii de catering ȋn vederea acordării unui suport alimentar – tip sandvici, inclusiv fruct - pentru preşcolarii şi elevii din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 Mircea Vodă, jud. Constanţa“.
 
În descriere, se precizează că „obiectul contractului îl constituie pregătirea, prepararea și livrarea zilnică a suportului alimentar tip sandvici și fruct pentru preșcolarii și elevii din comuna Mircea Voda, jud Constanța, în conformitate cu caietul de sarcini atașat“.
 
Se mai precizează că „numărul de zile de şcoală estimate ȋn cadrul contractului aprilie – 21 iunie: 54 zile, conform calendarului anului scolar 2023-2024 şi 09.09.2024 – 20.12.2024: 70 zile ȋn anul şcolar 2024-2025“.
 
Conform SEAP, au fost primite trei oferte pentru acest contract, valoarea estimată inițial fiind de 1.075.045,87 de lei fără TVA.
 
Hermes SRL și-a adjudecat contractul la o valoare totală de 860.882,4 lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, se precizează în datele oficiale.
 
Despre Hermes SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 23 aprilie 2024, Hermes SRL a fost înființată în 1991, are sediul social în Medgidia, pe strada Republicii și se ocupă de restaurante.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în Medgidia, dar și în Eforie Nord.
 
Hermes SRL este controlată de Marigen Prod SRL (deținută de Elena Odeta Butnaru, Blanca Elena Butnaru și Marian Dragoș Butnaru) și administrată de Elena Odeta Butnaru.
 
La rândul său, Hermes SRL este asociat și în Marcon Star SRL, alături de Marigen Prod SRL.
 
Conform termene.ro, Hermes SRL figurează cu 15 achiziții directe (Comuna Dumbrăveni, Clubul Sportiv Orășenesc Teutonii Ghimbav și Comuna Siliștea printre autoritățile contractante) și un contract public (Comuna Mircea Vodă).
 
În 2023, Hermes SRL a declarat 45 de angajați, profit peste 5,19 milioane de lei și cifra de afaceri peste 11,39 de milioane de lei.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii