Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Realitatea Tv Cum ar trebui să se costumeze politicienii de Halloween?

ro

29 Oct, 2011 21:21 1401 Marime text

Halloween e sărbătoarea costumelor, înainte de toate. Una care se potriveşte foarte bine politicii româneşti, populată de porecle, comparaţii colorate şi personaje de poveste.

Zeus, Războinicul luminii, Felix, Harry Potter. De cele mai multe ori, poreclele au venit chiar din sânul partidelor, sau de la rivalii politici, fiind preluate şi repetate apoi de presă, până la instituirea lor completă. Pornind de la acestea, REALITATEA.NET propune câteva costumaţii pentru politicieni în această seară. Care credeţi că li se potriveşte cel mai bine?

Băsescu, în sandale

În cazul președinteului Traian Băsescu, alegerea este simplă: ar trebui să se costumeze în zeul grec al cărei nume îl poartă în mitologia populară, Zeus. Porecla preşedintelui, venită din interiorul PDL, a fost folosită obsesiv de presă. Ținuta ar arăta în felul următor: togă înfășurată în jurul corpului, sandale în picioare și un fulger în mână.

Voiculescu, deghizat în felină

Lucrurile sunt la fel de ușoare și în cazul lui Dan Voiculescu, unul dintre cei mai mari dușmani declarați ai lui Traian Băsescu. El ar trebui să intre în pielea motanului Felix, în condițiile în care CNSAS a arătat că șeful trustului Intact a colaborat cu Securitatea cu numele de cod “Felix”. După apariția în presă a numelui de cod, Traian Băsescu a profitat de situație și i-a dat lui Voiculescu porecla de ”motanul Felix”, care i-a rămas lipită în frunte de-atunci.

Gigi Becali, cu pene de cocoş în cap

Gigi Becali s-a comparat de-a lungul timpului cu Mihai Viteazul, astfel că europarlamentarul i-ar sta cel mai bine costumat chiar în eroul său: călare pe un cal roib, cu manta pe umeri, cu o cușmă cu pene de cocoș în cap și cu un paloș în mână. Europarlamentarul s-a asemănat şi cu personajul lui Paulo Coelho, Războinicul luminii. Ce haine ar trebui să poarte pentru a-l întruchipa?

Elena Udrea, "doamna cu tocuri de fier"

Când Traian Băsescu a spus la începutul lunii că PDL-iștii ar avea nevoie la conducere de un lider ca Margaret Thatcher (premierul Marii Britanii între 1979 și 1990, supranumită ”doamna de fier”), mai multe femei din PDL, printre care Andreea Paul Vass și Sulfina Barbu, şi-au asumat rolul. Noi o propunem însă, măcar de Halloween, pe Elena Udrea.

Emil Boc, influenţă polară

Multe glume şi porecle l-au înconjurat pe Emil Boc, dar "pinguinul" a rămas aproape, şi din cauza evenimentelor care au marcat numele. Sindicaliștii adunați în luna mai 2010 în ”Piața Victoriei”, pentru a protesta față de măsurile de austeritate îmbrățișate de guvernanți, nu i-au închinat lui Emil Boc o litanie de înjurături, ci un dans, practicat îndeobște pe la nunți și cumătri: cel al pinguinului. Potrivit versurilor adaptate special pentru acea ocazie, pinguinul a fost chiar Emil Boc. De altfel, cu un an înainte, premierul își făcuse de cap pe dansul pinguinului, la petrecerea organizată de Elena Udrea cu ocazia împlinirii a 36 de ani.

Crin Antonescu, cu faţa brăzdată de răni

Crin Antonescu a fost poreclit de colegii de partid ”Chucky”, după păpușa ucigașă din seria de filme horror omonimă, asta pentru că se spunea că își ucide adversarul cu zâmbetul pe buze. Costumația de Halloween n-ar trebui așadar să-i dea bătăi liderului PNL.

Victor Ponta, pus pe vrăjeală

Victor Ponta a fost supranumit la începutul carierei Harry Potter, din cauza înfățișării comune pe care o are cu actorul britanic Daniel Radcliffe, protagonistul filmelor bazate pe romanele lui J.R. Rowling. O pereche de ochelari cu rama rotundă, o pelerină aruncată pe umeri și o baghetă magică în mână ar trebui să fie de ajuns.

Surse de inspiraţie

Politicienii pot fi totodată și surse de inspirație excelente pentru petrecerile de Halloween. Spre exemplu, tinerii liberali din Timișoara au renunțat anul trecut să se tranforme pentru o seară în cavaleri, zombi și vrăjitoare, preferând în schimb să se costumeze în Traian Băsescu, Elena Udrea și Emil Boc.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii