Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul economic al PNL Diminuarea cu cel puţin 50% a taxelor parafiscale

ro

20 May, 2014 16:35 1552 Marime text
Liberalii au planuri mari pentru redresarea economiei. „Partidul Național Liberal are un program aplicat, concret pentru politicile pe care le susține în Parlamentul European, programul Prosperitate Națiune Libertate, în care prezentăm soluții la probleme esențiale care țin de economie, de infrastructură, de tipul de alocare a fondurilor europene, de opțiunile europene și de politicile europene“, se preciezază într-un comunicat de presă recent al formaţiunii politice.
În viziunea PNL, „Programul economic are două obiective majore: dezvoltarea clasei de mijloc  care să reprezinte peste 50% din populația României și construirea unei economii competitive și a unei societăți dezvoltate. Pentru atingerea celor două mari obiective este nevoie de un set de măsuri hotărâte, coerente și care să acționeze concomitent pentru ca efectele lor să provoace schimbările așteptate“. Astfel, programul PNL prevede: Generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe și impozite, precum şi impozitarea muncii – de la 45% - angajat și angajator - la
16% plătit de angajat şi tot atât plătit de angajator. De asemenea, scăderea TVA – de la 24% la 16%, impozitul pe profit, cel pe dividende şi impozitul pe venit –16% , dar şi revizuirea anuală a nivelului salariului minim pe economie astfel încât în decurs de 5 ani să aibă ca efect antrenarea sporirii nivelului venitului mediu, cu implicații asupra creșterii consumului individual.
Alte măsuri prevăzute în programul PNL se referă la: Revizuirea sistemului de impozite și taxe introduse în afara Codului Fiscal, așa numite taxe parafiscale, și diminuarea numărului acestora cu cel puțin 50% în decurs de 3 ani; Adoptarea legislației privind insolvența persoanelor fizice care poate asigura menținerea unor priorități și reluarea mecanismului de creditare, proiect de lege inițiat și depus de liberali din anul 2010; Acordarea de stimulente fiscale pentru încadrarea de personal având statutul de șomeri, persoane tinere cu vârsta sub 25 ani sau cu vârsta peste 55 de ani; Stimularea profesiilor liberale și a activităților desfășurate în mod independent prin plafonarea contribuțiilor sociale la 3 salarii medii brute pe economie, aspect valabil și pentru veniturile care depășesc acest plafon; Păstrarea direct la comunitățile locale a unei cote din taxele și impozitele naționale, pentru a limita alocările discreționare; Acordarea de bonificații persoanelor fizice care prezintă anual bonurile fiscale de la cumpărăturile mărfurilor identificate cu risc de evaziune precum şi optimizarea cheltuielilor statului prin revizuirea acestora și a modului de întocmire a bugetului.
Potrivit comunicatului emis de liberali, „PNL are convingerea că îndeplinirea angajamentelor europene îmbinate cu respectarea interesului național reprezintă singura alternativă de asigurare a unei prosperități pe care românii o așteaptă de la o guvernare liberală“. De asemenea, în viziunea lor, „prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, va fi premierul României, iar programul economic este nucleul programului de guvernare pe care îl vom construi până la finalul acestui an. Partidul Național Liberal va fi pregătit să preia guvernarea și va avea un program de guvernare care să poată fi imediat pus în practică sub coordonarea lui Klaus Iohannis“, se mai arată în comunicatul de presă remis recent de reprezentanţii PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii