Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesor în Comisia de Etică, despre cazul lui Petre Tobă. „Plagiat masiv, intenţionat”

ro

28 Jan, 2016 18:09 1602 Marime text
Profesorul Dumitru Sandu, membru în Comisia de Etică a Universității din București, descrie în articolul „Plagiat masiv, intenționat, cu complicități multiple", publicat pe blogul său, cum a plagiat ministrul de Interne, Petre Tobă, în lucrarea sa de doctorat.
 
Dumitru Sandu precizează că „fiind vorba de un plagiat rudimentar cu blocuri masive de text menținute ca atare, în cele mai multe cazuri, nu se mai pune problema de a vedea detalii legate de numarul de cuvinte/paragrafe/pagini plagiate. Miza analizei, dincolo de cazul Petre Tobă, este aceea de a fundamenta măsuri urgent necesare în domeniul politicii antiplagiat din România. O focalizare pe tipuri și strategii de plagiere poate fi de directă relevanță pentru astfel de politici în domeniul doctoratelor. Este ceea ce voi face în continuare".
 
„(...) Mai apar, în teza PT, două categorii de practici de plagiere. Este cazul preluarii unor texte de pe internet, de pe site-uri de referate, spre exemplu, cu datele de elaborare și/sau punere în circulație nespecificate, fără autori. Deși este puțin probabil ca teza de doctorat PT sau referate care au stat la baza ei au ajuns sursă de inspirație pentru cei care au pus în circuit materiale nesemnate pe internet, o atitudine de prudentă este necesară", conform lui Dumitru Sandu.
 
Sursa foto: captură video
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii