Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele CNAS spune că este ilegal ca în perioada internării un pacient să-şi cumpere medicamente

ro

15 Feb, 2016 16:00 1340 Marime text
 
Președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat astăzi că nu este legal un pacient în perioada internării să fie trimis să își cumpere medicamente sau să își plătească investigațiile.
 
Vasile Ciurchea mai spune că dacă pacientul este pus într-o astfel de situație de a-și plăti medicamentele acesta trebuie să își primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat.
 
„Nu este normal, nu este legal ca un pacient care este internat să fie trimis pentru alte investigații sau rețete, medicamente sau materiale sanitare să le plătească. Dacă un pacient este într-o asemenea situație și pe perioada internării a plătit un serviciu medical sau un material, atunci trebuie să se îndrepte cu o cerere și chitanța și dovada și imediat i se vor returna acei bani. Este absolut ilegal ca, în perioada internării, un pacient să fie trimis să își cumpere un medicament sau investigație. Dacă totuși s-a întâmplat ca pacientul să plătească investigația, trebuie să își primească banii înapoi de la unitatea sanitară unde a fost internat”, a spus Vasile Ciurchea, la inaugurarea oficială a Compartimentului de primire pacienți al Institutului Clinic Fundeni, potrivit romaniatv.net. 


Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii