Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pod Agigea. Ultimele zile de întrerupere totală a circulației. Ce lucrări se fac acum. Când se va relua traficul. Lucrări și pe Autostrada A2

ro

22 May, 2017 07:19 4234 Marime text


Pe autostrada A2 se execută lucrări între kilometrii 111+600 și 106+600 de metri, pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti. Din acest motiv, circulația rutieră în zona lucrărilor este deviată pe banda a doua a sensului opus.

De asemenea, pe sensul către litoral al autostrăzii se execută anumite lucrări la partea carosabilă la kilometrul 15+870 de metri, în zona Cernica, județul Ilfov.
Lucrările se realizează pe banda numărul unu și se preconizează că se vor încheia în data de 30 mai 2017.

 
Amintim că traficul rutier pe podul de la Agigea (DN39, județul Constanța) a fost întrerupt, din cauza unor lucrări, până în data de 25 mai 2017.

Măsura are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță.


Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.

 
În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), cu parcurgerea unei distanţe suplimentare de 2,8 km. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea:
 

-nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).

 
După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival. 

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii