Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petcu Abdulea lansează o carte pentru copii, în Medgidia

ro

30 Oct, 2013 16:34 2526 Marime text
Biblioteca Municipală Medgidia invită iubitorii de lectură,  mâine, 31 octombrie, de la ora 11.00, în sala de spectacole a Casei de cultură „I.N. Roman” din Medgidia la un eveniment cultural deosebit.

Se lansează cartea pentru copii „Ghicitorile alfabetului” - autor prof. Petcu Abdulea. Sunt invitați să participe la eveniment prof. Liviu Țiplica şi scriitoarea Zully Mustafa.

Petcu Abdulea este născut la data de 14.06.1946  în satul Agaua, judeţul Brăila, fiind profesor de limba română al Şcolii generale numărul 4 din Medgidia, numită acum Şcoala „Mihail Sadoveanu” Medgidia, unde a editat revista „Arcadia”.

Din anul 1989, devine profesor la Clubul Copiilor din Medgidia, unde a condus Cercul de creaţie literară. A publicat în cele 165 de numere ale revistei „Solaris” (revista cercului) peste trei mii de poeme şi scurte proze, adunând peste 200 de premii naţionale şi internaţionale.

Creaţiile copiilor îndrumaţi de profesor au fost publicate în zeci de culegeri, în străinătate, iar unora dintre ei li s-au publicat cărţi individuale, câteva fiind considerate drept cele mai valoroase lucrări literare ale elevilor din România.

Petcu Abdulea este fost inspector de specialitate la Inspectoratul Judeţean Constanţa. A scris articole în presă, a prefaţat cărți, a creat imnul oraşului Medgidia.

Publicații:
Dicționarul de omografe-1995
Dicționar de omonime -1997
Jocuri cu litere-1999
Poveste cu rime și omonime-2011
Greșeli de exprimare la televiziune și la radio-2012
Ghicitorile alfabetului-2013

Sursă foto - vasile-antipa.blogspot.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii