Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi vești pentru fermieri Se schimbă regulile în privința acordării subvențiilor

ro

20 May, 2014 22:28 1698 Marime text
Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, o Ordonață de urgență privind modificarea și completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului numărul 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plăţi directe şi plăţi naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură începând cu anul 2007, şi pentru modificarea articolului 2 din Legea numărul 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură.

Actul normativ reglementează o nouă schemă de plată, respectiv schema de ajutoare naționale tranzitorii, condițiile de acordare ale acestora fiind similare celor autorizate pentru acordarea plăților naționale directe complementare aferente anului 2013, a anunțat ministerul Agriculturii, potrivit site-ului stiriagricole.ro.

Plățile Naționale Tranzitorii sunt rezultatul negocierilor purtate la nivelul Comisiei Europene de ministrul Daniel Constantin și vor fi acordate pe toată perioada de programare 2014 - 2020, fiind un sprijin de la bugetul de stat care suplimentează subvențiile plătite din fondurile europene. Astfel, se creează posibilitatea ca fermierii români să primească un ajutor financiar comparabil cu cel din alte state europene.

Potrivit stiriagricole.ro, Ordonanța de Urgență a Guvernului mai cuprinde clarificarea condiției privind normele de eco-condiționalitate, responsabilitatea privind valabilitatea și legalitatea documentelor care dovedesc dreptul de folosință și utilizarea terenului agricol revenind fermierului/autorității emitente.

Actul  normativ prevede ca recuperarea sumelor necuvenite acordate sub formă de sprijin din fondurile europene şi/sau din fondurile publice naţionale aferente acestora se realizează cu aplicarea accesoriilor calculate conform prevederilor OUG numărul 66/2011 privind prevenirea, constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naţionale aferente acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii