Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moaştele a 14 sfinţi aduse de la Silistra la Călăraşi

ro

27 Sep, 2010 12:01 1710 Marime text

La rămăşiţele pământeşti a 14 sfinţi se vor putea ruga toţi credincioşii, în fiecare zi, la biserica „Naşterea Sfântului Ioan". Preotul Alin Badea, parohul bisericii „Naşterea Sfântului Ioan" a făcut o bucurie credincioşilor din oraş, dându-le posibilitatea să se închine la cele 14 moaşte, pe care el însuşi le-a primit în dar de la preotul bulgar Dobri Ceacov, din Silistra.

În anul 2009 în luna februarie, preotul Alin Badea a primit în dar opt rămăşiţe din trupurile a 14 sfinţi pentru a le depune în biserica unde slujeşte, ca toţi credincioşii să le poată atinge şi să se roage la ele.

În urmă cu două luni, preotul a mai primit încă şase rămăşiţe, tot din Bulgaria, acestea fiind şi ele depuse lângă celelalte opt. „ Sunt foarte fericit că am primit asemenea dar din partea bisericii bulgare şi sunt mulţumit că lumea vine să se roage la Sfintele Moaşte", a spus Alin Badea, preotul bisericii „ Naşterea Sf. Ioan".

Printre cele 14 moaşte se regăsesc şi rămăşiţele pământeşti ale unor sfinţi la care se roagă creştinii din Ucraina: Sfânta Cuvioasa Ioana din Kiev, Sfântul Teodosii Veliki, Sfântul Ier şi Mucenicul Makarii de la Kiev „ Chiar dacă sunt sfinţi din Ucraina, ei sunt recunoscuţi în Biblia creştin-ortodoxă şi de aceea ne putem ruga şi noi", a explicat preotul Alin Badea.

Credincioşii se închină cu evlavie şi se roagă pentru sănătate şi bunăstare la moaştele sfinţilor Axentie, Lazăr iniţiat de Mântuitorul, Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul, Pruncii din Bethleem, Mare Gheorghe, Mucenic Varvara, Ciprian şi Luca.

Sursa: www.adevarul.ro/locale/calarasi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii