Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educaţiei 233 de candidaţi eliminaţi la bacalaureat, cei mai mulţi în Mehedinţi, Bucureşti şi Constanţa

ro

28 Jun, 2011 00:24 834 Marime text

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a finalizat situaţia privind candidaţii eliminaţi la prima probă a examenului de bacalaureat. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, de la proba scrisă de limba şi literatura română au fost eliminaţi 233 de candidaţi, cei mai mulţi în Mehedinţi - 33, Bucureşti - 29 şi Constanţa - 19. În celelalte judeţe numărul candidaţilor eliminaţi a fost mai mic.

Toţi cei 233 de candidaţi care au fost eliminaţi au pierdut dreptul de a mai participa la examenul de bacalaureat din toamna lui 2011 şi vara lui 2012 întrucât au încălcat regulamentul de organizare şi desfăşurare a acestuia.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat au început luni, când a fost susţinută testarea la limba şi literatura română. Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine, marţi, proba de limbă maternă. În zilele următoare, respectiv 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 - 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii