Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsură împotriva terorismului Autorităţile române vor stoca datele pasagerilor de pe zborurile naţionale

ro

12 Aug, 2016 11:16 1092 Marime text
Autoritățile vor stoca, pentru o perioadă de şase luni, toate datele pasagerilor zborurilor naționale, cu scopul combaterii infracțiunilor de terorism. Companiile aeriene vor transmite autorităților informațiile privind domiciliul, telefonul, adresa de e-mail, itinerariul, preferințele de zbor și chiar locul în avion al pasagerilor. Obligația va fi stabilită prin lege și lărgește considerabil sfera informațiilor pe care companiile aeriene erau obligate să le furnizeze autorităților, potrivit România TV.

Noua lege stabilește înființarea, în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a Unității Naționale de Informații privind Pasagerii. Transportatorii aerieni vor transmite către UNIP, în mod automat și fără solicitarea expresă a autorităților, datele pasagerilor cu 48 până la 24 de ore înainte de ora programată pentru plecarea zborului.

Autoritățile vor păstra aceste date timp de șase luni de la momentul furnizării lor, după care vor fi șterse numele, inclusiv numele altor pasageri precum și numărul pasagerilor cu care călătoresc, adresa și informațiile de contact asociate rezervării, toate informațiile privind forma de plată, inclusiv adresa de facturare, dar informațiile din profilul „client fidel” și mențiunile privind minorii, mai scrie sursa menționată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii