Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN, despre pilotul decedat în accidentul aviatic din județul Prahova

ro

26 Mar, 2022 18:52 2543 Marime text
Dan Ștefănescu, Foto: arhiva Iacării Acrobați, Adrian Sultănoiu Un avion de acrobații s-a prăbușit în această după amiază pe un câmp din apropierea localității Strejnic din județul Prahova. 


În urma impactului extrem de violent pilotul, în vârstă de 55 de ani a murit pe loc. 


Pilotul decedat este Dan Ștefănescu, un pilot foarte experimentat cu mii de ore de zbor la activ. Informația a fost confirmată de ProAviația pe pagina de Facebook. 


Dedicat zborului și mândru să reprezinte România împreună cu echipa sa de acrobație, era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52), la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.


Ministerul Apărării Naționale transmite condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit. 
 

Am primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a pilotului Dan Ștefănescu, aripa dreaptă a "Iacărilor Acrobați", în urma unui accident aviatic în după amiaza de 26 martie.


Transmitem condoleanțe familiei și celor ce l-au iubit, îi apreciem activitatea ca apropiat al militarilor și în special al aviației militare. Dedicat zborului și mândru să reprezinte România împreună cu echipa sa de acrobație, era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formație cu piloții militari de IAK-52), la evoluțiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, la survolurile dedicate comemorării așilor aviației române.


Un moment remarcabil, prin care și-a arătat noblețea sufletească, a fost când i-a împlinit visul de a se afla iar la manșă unui as al aviației de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Bănești în 2018.


Dan Ștefănescu, cu peste 16000 ore de zbor la activ în calitate de pilot comandant şi instructor de zbor pe aeronava Boeing 737, iubitor al acrobatiei, a dus numele aviației române la competiții internaționale, ca membru al Lotului Național de Acrobație, Campion național de acrobație și aterizare la punct fix, Maestru al sportului la zbor cu motor.


Zbor lin către escadrila din ceruri!, transmite MApN. 


Foto: Facebook/ MApN ( arhiva Iacării Acrobați, Adrian Sultănoiu) 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii