Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

M10 consideră că această criză a refugiaților nu trebuie să ne lase indiferenţi

ro

07 Sep, 2015 15:07 1002 Marime text
Criza refugiaților este o dramă umanitară, care nu poate să ne lase indiferenți, sunt de părere liderii formaţiunii M10. În opinia lor, este responsabilitatea noastră morală să ajutăm oameni aflați în situații limită, fără a pune întrebări privind etnia sau religia lor: „Pentru a-și demonstra valorile care vin din tradiția creștină, umanistă și din cultura libertății, Europa trebuie să dovedească solidaritate și compasiune. În același timp, eventuali membri ai Statului Islamic cu obiective de distrugere a democrației sau teroriste trebuie să fie identificați și opriți, pentru siguranța oamenilor”.
Liderii M10 consideră că nu avem dreptul să uităm solidaritatea unor țări ca Franța și Germania, „care au primit sute de mii de cetățeni români, atunci când aceștia fugeau din fața persecuției comuniste”.
Totodată, ei condamnă specularea lacrimogenă a nefericirii refugiaților și instrumentalizarea fricii de aceștia. M10 îndeamnă la echilibru, empatie și pragmatism în încercarea de a găsi soluții. Sentimentalismul ieftin sau isteria naționalistă nu sunt soluții. „Considerăm că azilul este o soluție temporară; soluția durabilă trebuie căutată în țările de unde provin refugiații. Aceasta înseamnă combaterea Statului Islamic și a regimurilor care recurg la violență împotriva propriilor cetățeni”, spun cei într-un comunicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii