Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:14 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi cetățeni marocani și libieni, ascunşi pe saşiul unor autovehicule, depistaţi de Poliţia de Frontieră

ro

22 Nov, 2020 12:22 887 Marime text
  • Cetățeni marocani și libieni, ascunși pe șasiul unor autovehicule, depistaţi la P.T.F. Calafat
  • Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor respective

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, ascunși pe șasiul semiremorcii unui autocamion, înmatriculat în Polonia, doi cetățeni marocani ce intenţionau să intre ilegal în România. De asemenea, în același punct de frontieră, au mai fost depistate alte trei persoane, cetățeni libieni, ascunse pe șasiul unui autovehicul încărcat cu piese de mobilier.

În data de 20 noiembrie, în jurul orei 16.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat - județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, înmatriculat în Polonia, un cetăţean polonez, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru Polonia.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări amănunțite asupra mijlocului de transport. În urma acestora, au fost descoperite ascunse, pe compartimentul de depozitare unelte, amplasat pe șasiul semiremorcii, două persoane, una de sex masculin și una de sex feminin. Acestea nu posedau documente de identitate, declarând că sunt cetățeni marocani.
La cercetări, cetățenii marocani au declarat că s-au urcat pe șasiu în Bulgaria, cu intenția de a ajunge în Germania, fără ca șoferul autocamionului să știe acest lucru.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, în data de 20.11.2020 s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, un cetăţean român, care transporta piese de mobilier, din Turcia pentru Germania.
Și în acest caz, cu ocazia verificărilor amănunțite, polițiștii de frontieră au constatat faptul că pe compartimentul de depozitare unelte, amplasat pe șasiul semiremorcii autocamionului, erau ascunși trei cetățeni libieni, un bărbat și două femei, care intenționau să ajungă în Germania.
În cauză, au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de “trafic cu migranți”, respectiv  “tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

 De asemenea, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor respective, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferul  polonez şi cei cinci cetățeni marocani și libieni au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, transmite Poliţia de Frontieră.

Sursa foto: Poliţia de Frontieră
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii