Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul General pentru Imigrări Cetățeni străini depistați la lucru, fără forme legale

ro

27 Sep, 2023 11:30 950 Marime text

 
  • Două persoane de 31, respectiv 36 de ani, ambele din Nepal,  lucrau la o societate comercială, fără forme legale (fără aviz și contract individual de muncă), în București
  • Un bărbat de 31 de ani, din India, se afla în ședere ilegală, motiv pentru care i-a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile și a fost sancționat cu avertisment
 
Conform Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), polițiștii de imigrări din București au depistat în ședere ilegală două persoane de 31, respectiv 36 de ani, ambele din Nepal, care desfășurau activități la o societate comercială, fără forme legale (fără aviz și contract individual de muncă).
 

„Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, menționează IGI, într-un comunicat.
 

De asemenea, față de cele două persoane, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu avertisment, iar reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, în vederea continuării verificărilor și luarea măsurilor care se impun, mai adaugă sursa citată.
 
Totodată, polițiștii de imigrări au preluat de la polițiștii din cadrul Secției 22 Poliție un bărbat de 31 de ani, din India.
 

„Din verificări a reieșit că persoana în cauză se afla în ședere ilegală, motiv pentru care i-a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile și a fost sancționată cu avertisment”, mai punctează  reprezentanții IGI.

 
La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările în cazul unei societăți comerciale, de pe raza de competență.
 

„A reieșit că reprezentantul societății a primit la muncă pe teritoriul României un bărbat din India, care nu avea aviz de angajare sau detașare și nici contract individual de muncă încheiat în formă scrisă”, încheie sursa.

 
Societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
 
 Citește și

Aproximativ 800 de activități specifice de control desfășurate de polițiștii de imigrări în primele opt luni ale acestui an

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii