Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracțiunile străinilor în România din prima parte a anului 2023! Datele furnizate de autoritățile de imigrări

ro

26 Jul, 2023 13:04 744 Marime text
Mașină de poliție. Foto cu rol ilustrativ.
  • Peste 2.300 de decizii de returnare emise de polițiștii de imigrări în primul semestru al acesui an
 
În primul semestru al acestui an, prioritățile operative ale polițiștilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au vizat controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.
 
Au fost desfășurate peste 10.300 de activități și acțiuni specifice, fiind depistați aproximativ 2.900 de cetățeni străini în situații ilegale. Peste 2.300 de decizii de returnare au fost emise. 
 
În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023, poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, 10.311 activități și acțiuni specifice, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.
 
În cadrul activităţilor și acțiunilor desfăşurate au fost depistaţi 2.858 de străini în situații ilegale. Dintre persoanele aflate în situații ilegale, 1.632 au fost preluate de la alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ( Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră etc.).
 
Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 5.947 de sancţiuni contravenţionale, străinilor şi angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora.
 
Totodată, în perioada de referință, pentru 2.326 de persoane au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară de pe teritoriul României.
 
Exemplu:
 
Polițiștii de imigrări din Ilfov au preluat, la data de 4 iulie 2023, de la polițiștii din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, șapte străini, cu vârste cuprinse între 22 și 29 de ani, aflați în situații ilegale. Dintre aceștia, patru sunt din Etiopia și trei din Republica Moldova.

Citește și:

Descoperire șocantă la Vama Nădlac II! Un bulgar transporta nouă arme nedeclarate

Poliția Română, sancțiuni de milioane în ultimele 24 de ore! Iată cele mai recente date despre infracțiunile din țară
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii