Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea a explicat cum se vor stabili numele regiunilor Vom avea nouă regiuni, iar a noua va fi Dobrogea

ro

07 Jun, 2013 04:41 6025 Marime text
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi, la emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV, că guvernul are două variante posibile pentru regionalizare, una cu opt regiuni, conform hărţii actuale, iar alta cu nouă regiuni.

România ar putea avea nouă regiuni administrative, şi nu opt, aşa cum au arătat planurile iniţiale. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat joi la Realitatea TV că varianta cu nouă regiuni este cea preferată de el.
Vicepremierul a mai spus că cea de-a noua regiune este Dobrogea. În privinţa numelor regiunilor, Dagnea a spus că acestea vor fi alese de cetăţeni. "Numele regiunilor vor fi decise de oameni, în funcţie de sondajele pe care le vom face", a spus vicepremierul. 
Preşedinţii de regiuni, a mai spus Dragnea, vor fi, cel mai probabil, aleşi de cetăţeni. "Varianta numirii este exclusă", a precizat Dragnea. "Sunt 2 variante: alegeri directe sau indirecte, de către aleşii locali", a completat vicepremierul.

Ce spune cetăţeanul Dragnea

Asta inseamna ca ministrul responsabil de regionalizare, Liviu Dragnea ar vrea regiuni diferite pentru Marian Oprisan si Nicusor Constantinescu,conform www.stirileprotv.ro.
Astfel,Vrancea si Constanta apar in regiuni diferite, regiunea Sud-Est disparand in acuala forma. Intra sa vezi primul desen cu noile regiuni si capitale ale Romaniei intr-o viziune care are mari sanse sa devina cea adevarata
Ministrul Liviu Dragnea, invitat la Dupa 20 de ani, alaturi de Cristian Hostiuc (ZF.ro), Claudiu Pandaru (Gandul.info) si Cristian Leonte, a desenat in premiera harta cu regiunile si capitalele Romaniei regionalizate, in aplicatia www.stirileprotv.ro.
Al doilea om din Guvernul Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea, a acceptat in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" provocarea Stirilor ProTV de a fi primul roman care foloseste aplicatia de regionalizare a tarii, lansata de www.stirileprotv.ro.
Vicepremierul Liviu Dragnea a specificat clar ca aceasta harta nu este una finala, ci reprezinta optiunile sale de moment: "Este o opinie de cetatean, nu e opinia mea ca ministru.", a declarat Liviu Dragnea pentru www.stirileprotv.ro.
In viziunea "cetateanului" Liviu Dragnea, care a bifat, pe langa cele 8 zone administrative, si resedintele acestora, Constanta si Tulcea ar trebui sa formeze o regiune, iar Sibiul sa fie capitala Transilvaniei Centrale, in dauna Brasovului.
Clujul, Timisoara, Craiova, Galatiul si Iasi sunt alte resedinte regionale selectate de Liviu Dragnea in aplicatiaStirileProTV.ro, una dintre surprizele vicepremierului fiind alegerea Pitestiului ca o alta capitala de regiune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii