Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ora 06.00 a fost şedinţă de comandament De le Prefectură situaţia localităţilor ameninţate de Dunăre se vede bine

ro

23 May, 2014 08:12 2007 Marime text
Comunicat:
Având în vedere instituirea codului portocaliu pe sectorul Dunării de pe raza judeţului Constanţa, începând de astăzi 23.05.2014, ora 06.00 la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – Grupul de Suport Tehnic pentru Inundații și Accidente la Construcții Hidrotehnice, unde au fost analizate ultimele informaţii privind debitul pe Dunăre.
În baza informaţiilor furnizate de repezentanţii ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) cotele înregistrate la mirele zonale se aflau sub cota de inundaţii ceea ce înseamnă că pe cei 160 de km al fluviului Dunărea nu s-au înregistrat probleme.
Cu toate acestea încă de la începutul acestei săptamâni au fost luate o serie de măsuri pentru a preîntâmpina eventualele probleme în urma creşterii debitului Dunării.
La digul de apărare Rasova s-a intervenit pentru consolidare şi ridicarea cotei coronamentului, pe un sector de 170 m, cu un buldoescavator şi un tractor cu remorcă, utilaje ajutate de 10 oameni din localitatea Rasova.
La digul de apărare Dunărea au fost pregătite depozite de pământ şi s-a ridicat cota coronamentului pe un sector de aproximativ 40 m unde s-au folosit 300 de saci.
De asemenea, digurile de apărare de pe raza judeţului Constanţa ,pe o lungime de 57,5 km, sunt monitorizate în permanenţă de către reprezentanţii ABADL şi cei ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă instituite la nivelul localităţii riverane Dunarii (Ostrov, Oltina, Aliman, Rasova, Cernavodă, Seimeni, Topalu, Ghindărești, Hârșova, Gârliciu, Ciobanu).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii