Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis transmite că schimbările climatice sunt o amenințare majoră

ro

30 Nov, 2015 18:51 1019 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis a postat, în această seară, pe pagina personală de Facebook, un mesaj prin care transminte că schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem acum, altfel impactul va deveni negestionabil.
 
„Schimbările climatice sunt o amenințare majoră pe care trebuie să o combatem. Dacă nu acționăm acum, impactul va deveni negestionabil, cu consecințe ireversibile pentru umanitate și mediul înconjurător. România s-a angajat încă de anul trecut să contribuie la reducerea nivelului emisiilor de carbon. Prin concentrarea eforturilor pentru a avea o economie cu emisii scăzute, vom deveni mai competitivi, vom crea noi locuri de muncă și vom răspunde mai eficient la provocările legate de securitatea energetică și climatică. La Conferința de la Paris am solicitat, în numele României, acțiuni comune. Reuniunea trebuie să se încheie cu un acord cuprinzător, echitabil și efectiv pentru atingerea obiectivelor agreate de limitare a creșterii temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius”, a transmis Iohannis pe pagina de Facebook.
 
Vă reamintim, că la deschiderea Conferinței Părților (COP 21) la Convenția-cadru a Organizației Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, desfășurată luni la Paris, au luat parte șefi de stat și guvern din peste 145 de țări, invitat fiind și președintele României. 





Sursa foto: Facebook - Klaus Iohannis
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii