Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jerome Valcke - demis din funcţia de secretar general al FIFA

ro

18 Sep, 2015 00:03 1438 Marime text
FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.
 
În urma acestui scandal, elveţianul Joseph Blatter a anunţat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcţia de preşedinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câştigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.
 
Acum, francezul Jerome Valcke a fost demis, joi, din funcţia de secretar general al FIFA, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al forului mondial.
 
"FIFA anunţă că secretarul general Jerome Valcke a fost pus în concediu şi demis din funcţie cu efect imediat până la noi decizii. Mai mult, FIFA a luat la cunoştinţă o serie de afirmaţii care îl implică pe secretarul general şi a solictat Comitetului de Etică să deschidă o anchetă", se arată în comunicatul forului mondial.
 
Jerome Valcke, în vârstă de 55 de ani, se afla în funcţie din 27 iunie 2007.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii