Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadion în România purtând numele marelui Pele? Cine a făcut propunerea

ro

02 Jan, 2023 20:58 1527 Marime text


Legendarul fotbalist brazilian Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, iar marți va avea loc înmormântarea.

Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost adus pe stadionul  lui Santos FC, singurul club brazilian la care a jucat Pelé și unde și-a petrecut 18 ani din carieră.

Coșciugul a fost plasat în mijlocul terenului, iar cei care l-au iubit și l-au respectat să-și poată aduce omagiul.

Marți, cortegiul funerar  va străbate străzile din Santos, iar fostul uriaș jucător va fi înmormântat într-o ceremonie privată.

În Brazilia, participând la activitățile organizate în memoria lui Pele,  se află și Gianni Infantino, președintele FIFA. Acesta a spus că va sugera tuturor țărilor membre ale asociației fotbalistice mondiale să numească un stadion după legenda braziliană.

Toată lumea îl cunoaște pe Pelé și știe ce a făcut el pentru fotbal. A făcut oamenii să se îndrăgostească de fotbal. El este veșnic, Regele este veșnic și noi suntem aici, cu multă emoție, cu mare tristețe... dar și cu un zâmbet, pentru că ne-a făcut pe toți să zâmbim. Cred că tinerii din întreaga lume, generațiile viitoare, trebuie să știe și să-și amintească cine a fost Pelé și fericirea pe care a oferit-o lumii”, a spus președintele FIFA. Peste 20, 30, 50 sau 100 de ani, când se marchează goluri pe stadionul Pelé în orice țară din lume, și oamenii întreabă cine a fost, (vor auzi) a fost un mare, mare jucător care a adus emoție pentru noi toți, a declarat Gianni Infantino, potrivit site-ului oficial al FIFA.   


Sursa foto: Facebook (Pele)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii