Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi, după FCSB - Farul „Toată țara a văzut, nu se poate așa ceva. E inadmisibil. E rușine!“. Ce spune Ion Crăciunescu

ro

16 Mar, 2022 00:00 4299 Marime text
 
Gică Hagi
 
  • Managerul tehnic al Farului a subliniat că, în toară cariera sa din fotbal, nu a văzut un alt meci cu atâtea decizii de arbitraj contra uneia dintre formații.
  • Tabăra Farului a contestat cu vehemență și cartonașul roșu primit în minutul 78 de Damien Dussaut, care a văzut două cartonașe galbene la aceeași fază!
  • Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu s-a întrebat și de ce nu a fost delegat un arbitru FIFA la această partidă.    
 
Încercarea Farului Constanța de a obține un rezultat pozitiv în fieful FCSB și de a porni astfel cu dreptul în turneul play-off al Ligii 1, a fost minată de deciziile de arbitraj potrivnice echipei de pe litoral.
 
„Marinarii“ au pierdut cu 0-2, iar la final, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului, a subliniat că, în toară cariera sa din fotbal, nu a văzut un alt meci cu atâtea decizii de arbitraj contra uneia dintre formații.
 
„Două echipe care au căutat din primul minut să câștige. Ne cunoșteam foarte bine, nu au fost surprize mai deloc. Am încercat să facem un meci bun și să ne ridicăm la nivelul adversarului, unul foarte puternic. Cred că am făcut față. În prima repriză, cred că a fost penalty, iar FCSB trebuia să rămână în zece. Imprudență, jucătorul nostru a luat fața, iar cel din spate a faultat. Era penalty și eliminare din punctul meu de vedere. FCSB a avut momentele ei bune, unele ocazii, dar și noi am încercat să facem bine. În a doua repriză, am început foarte bine, mutările de la pauză au adus ce trebuia. Am recuperat mingi, am pasat între linii. A venit apoi iar acel moment important în care, clar, era penalty. Aceasta nu înseamnă că noi câștigam, nu are nicio legătură, dar sunt lucruri clare, acestea și altele“, a precizat Gheorghe Hagi.
 
„Ce putem face, când lucrurile sunt atât de evidente?“
 
Tabăra Farului a contestat cu vehemență și cartonașul roșu primit în minutul 78 de Damien Dussaut, care a văzut două cartonașe galbene la aceeași fază! „De eliminare ce să zic? Nu știu cum e regulamentul, dacă se poate sau nu. Niciodată n-am vorbit așa de arbitraj, dar, din punctul meu de vedere, e prea mult. Nu am mai întâlnit în cariera mea atâtea faze contra unei echipe. Totuși, e play-off, fiecare suntem egali să ne jucăm șansa. Dar în halul acesta, ce poți să mai zici? Taci din gură, mergi acasă. Ce putem face, când lucrurile sunt atât de evidente? Nu trebuie să primesc explicație pe ceva atât de evident. E rușine! Ce să zici de așa ceva? Nu-i fault la Aioani? Uitați-vă cum i-a dat cu cotul! Și nu s-a dat nimic! Pentru noi nu era nimic. Ce a fost în seara asta pe teren contra noastră e ceva... Nu credeam așa ceva. Am jucat și eu fotbal, contra echipelor mari, când noi eram mai mici, în campionat, în cupele europene, dar ce s-a întâmplat acum e incredibil. Din păcate, există și aceste lucruri“, a mai spus Hagi.
 
Verdictul expertului
 
La Digi Sport, fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a analizat și el fazele cele mai încinse ale partidei. Crăciunescu a spus că a fost penalty clar la intervenția în careu a portarului lui FCSB, Târnovanu, la Moldoveanu, la scorul de 0-0. În ce privește eliminarea lui Dussaut, expertul în arbitraj a punctat că se pot da două galbene la aceeași fază, dar că el nu le-ar fi acordat pe ambele, ci doar pe unul dintre ele. Totodată, Crăciunescu s-a întrebat de ce nu a fost delegat un arbitru FIFA la această partidă.    
  
„Toți au văzut ce s-a întâmplat“
 
Gheorghe Hagi spune că, în loc să rămână FCSB în zece oameni, a rămas, nemeritat, Farul. „Eu nu știu niciodată cine este delegat, nu mă interesează, eu trebuie să-mi fac meseria de antrenor, să fac tactica, să încerc să fac echipa să joace. Acestea sunt lucrurile mele, în altceva nu mă bag. Dar în seara aceasta, toți au văzut ce s-a întâmplat. E prea mult! În play-off? Eu știu că am avut ocazii, că am ieșit la joc cu FCSB, că am încercat să facem lucrurile așa cum trebuie, jucătorii au alergat, pe tot terenul, au făcut presiune. Am încercat să fim un oponent puternic și cred că am reușit, pentru că am avut niște ocazii... De unde trebuia să rămână ei cu un om în minus, până la urmă am rămas noi. Toată țara a văzut, nu se poate așa. Din punctul meu de vedere, e inadmisibil“, a menționat „Regele“.
 
Ținta - poziția a treia
 
După un sezon regular de apreciat, cu o echipă în formare, Farul a obținut calificarea în play-off, iar în partea secundă a campionatului a intra cu obiectivul de a se clasa pe locul trei. „Am făcut o muncă extraordinară în acest sezon, ținând cont de anumite lucruri, pentru că și eu am venit în vară, sunt un antrenor nou pe bancă. O echipă nouă, formată. Am realizat ceva. Pe parcursul campionatului, n-am avut constanță, dar am jucat foarte bine cu multe dintre echipele bune. Am câștigat și ca joc, și pe tabelă. Conform Instat, oamenii noștri sunt pe locurile unu sau doi ori în primele patru, atât ofensiv, cât și defensiv. Merităm acest lucru, e o muncă făcută bine, timp de opt luni, iar acum încercam să accesăm locul trei, să ne ducem și noi în Europa. Locul doi e greu de obținut, dar încercam. Însă a apărut acest meci. Ne așteaptă alt meci greu la Constanța. Vom vedea“, a mai spus Hagi.      
 
Pe locul cinci în clasament
 
După prima etapă, clasamentul din play-off este următorul: 1. CFR Cluj - 41p (3-1), 2. FCSB - 34 (2-0), 3. Universitatea Craiova - 30p (3-0), 4. FC Voluntari - 24p (1-3), 5. Farul - 24p (0-2), 6. FC Argeș - 24p (0-3). Runda secundă programează partidele: vineri, 18 martie - FC Voluntari - Universitatea Craiova (ora 20.30); sâmbătă, 19 martie - Farul - CFR Cluj (ora 20.30); duminică, 20 martie - FC Argeș - FCSB (ora 19.00).  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Farul Constanța, învinsă de FCSB, în primul meci din play-off. „Marinarii“ au contestat arbitrajul. Hagi - „Nu am cuvinte!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii