Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecau, finalist la Wimbledon Ma gandesc serios sa trec si la simplu

ro

06 Jul, 2010 00:59 1975 Marime text

60432640.jpgTenismanul roman Horia Tecau, finalist in proba de dublu de la Wimbledon alaturi de suedezul Robert Lindstedt, a declarat, luni, la revenirea in tara, ca de acum inainte se gandeste serios sa evolueze si in proba de simplu.

Tenismanul roman a afirmat ca nu se astepta sa ajunga pana in finala la Wimbledon: "A fost o surpriza si pentru mine. Imi doream foarte mult sa joc finala la Wimbledon, dar nu ma asteptam sa ajung aici. Am fost putin dezamagit dupa meci, dar nu am cum sa fiu suparat ca am pierdut finala la Wimbledon dupa prima incercare. Am mult timp in fata. Am doar 25 de ani si mai pot juca inca zece la acest nivel. Anul viitor o sa stiu cum e sa joci o finala si cred ca o sa ma stapanesc mult mai bine", a spus Horia Tecau.

Horia Tecau a declarat ca va continua sa joace impreuna cu Ronert Lindstedt: "A fost cel mai bun turneu al meu si cel mai bun an. Voi continua cu Lindstedt, pentru ca suntem intr-o pozitie buna pentru Mastersul de la sfarsitul anului. De acum vom putea intra la toate turneele mult mai usor".

Horia Tecau a fost primit la Aeroportul International Henri Coanda de presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir, care i-a oferit un trofeu pe care scria titlu de excenta.

Perechea Horia Tecau - Robert Lindstedt (Romania - Suedia, cap de serie numarul 16) a fost invinsa, sambata, cu scorul de 6-1, 7-5, 7-5, de cuplul Jurgen Melzer - Philipp Petzschner (Austria - Germania), in finala de dublu a turneului de la Wimbledon.

Horia Tecau a reusit la Wimbledon performanta de a fi primul roman calificat intr-o finala de dublu la un turneu de Grand Slam din 1979.

Ultimii romani care au disputat o finala de Grand Slam au fost Virginia Ruzici si Ion Tiriac, care in 1979 pierdeau in ultimul act al turneului de dublu mixt de la Roland Garros.

Sursa: Stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii