Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flota rusă de la Marea Neagră va avea în curând şase submarine

ro

29 Jul, 2011 22:34 2544 Marime text

typhoon_class_.jpgŞase submarine diesel vor completa flota rusă de la Marea Neagră în următorii ani, a declarat vineri pentru RIA Novosti comandanul forţelor navale ruse, amiralul Vladimir Vîsoţki.

Este vorba despre submarine din clasa 636 (cod NATO, Kilo), care vor fi construite special pentru flota rusă de la Marea Neagră. Aceasta nu dispune în prezent decât de un submarin, Alrossa, din clasa 877, care în prezent se află la reparaţii la Kaliningrad, în Marea Baltică.

Amiralul declarase cu altă ocazie că 15 fregate şi submarine nenucleare vor fi construite pentru flota rusă de la Marea Neagră până în 2020.

Potrivit lui Vîsoţki, zona de acţiune a flotei nu se limitează la Marea Neagră, ci se extinde şi la întreaga regiune mediteraneană. În plus, marina rusă, inclusiv flota de la Marea Neagră, este angajată şi în lupta împotriva pirateriei, în largul Cornului Africii.

Amiralul a reamintit că numai fregatele dotate cu armament universal sunt în măsură să îndeplinească misiuni în largul mării.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii