Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filaje în trafic. Cum a fost destructurată o grupare infracțională cu ramificații la Constanța. Detalii din anchetă (video)

ro

21 Jan, 2018 16:29 3590 Marime text
Pentru polițiștii Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, nimic nu este imposibil. Fiecare misiune e analizată, se fac scenarii şi ipoteze. O astfel de misiune a fost desfăşurată spre sfârșitul anului trecut, iar în urma ei 11 membri a două grupări infracţionale au fost reţinuţi, informează Poliția Română. 
 
Investigațiile ofițerilor de Operațiuni Speciale, împreună cu polițiștii de investigare a criminalității economice din Ilfov au condus la destructurarea unor rețele specializate evaziune fiscală și spălare de bani.
 
În cadrul acestei operaţiuni, s-au strâns informaţii și probe privind membrii grupărilor care ar fi efectuat schimburi valutare la negru, într-un complex comercial. în fapt, aceștia ar fi schimbat în valută leii obținuți din evaziune fiscală de administratorii unor societăți comerciale din respectivul complex.
 
Prin alte persoane implicate, banii astfel obținuți (leii) erau transferați membrilor altei grupări din Constanța, care dețineau mai multe case de schimb valutar, unde erau schimbați din nou în valută, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.
 
Cazul a fost încheiat cu indisponibilizarea, în vederea instituirii sechestrului asigurător, a 6 autoturisme și a peste 1.100.000 de euro.

Sursa foto/video: Poliția Română
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii