Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

București Cinci inculpați, reținuți pentru trafic ilicit de droguri de mare risc

ro

27 Feb, 2020 13:51 1365 Marime text

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea astăzi pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților U.G., C.I.C., R.F., S.D. și U.M.G., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc și efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a stabilit că cei cinci inculpați au constituit, pe raza municipiului București, o grupare infracțională, care se ocupa cu vânzarea de heroină.

La data de 26.02.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București – Serviciul Antidrog au efectuat 16 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județului Ilfov. În urma percheziților au fost ridicate aproximativ 1 kg de heroină, 100 de grame de substanțe psihoactive, 58 de comprimate de metadonă, sumele de 23.950 lei și 1.450 euro, 8 cântare electronice, 11 telefoane mobile și 11 cartele SIM, o tabletă electronică și un dispozitiv de detectare a camerelor video și a microfoanelor disimulate.

În cursul zilei de astăzi, cei cinci inculpați vor fi prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT.

Sursă foto: Poliția Română
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii