Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii gălăţeni au destructurat o grupare infracţională (galerie foto)

ro

26 Aug, 2019 13:12 3943 Marime text
Polițiștii și procurorii DIICOT din Galați, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au destructurat o grupare infracțională ai cărei membri ar fi recrutat persoane minore și majore, în scopul practicării prostituției pe teritoriul Germaniei.
 
La data de 25 august, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT - S.T. Galați, au desfășurat şapte percheziții, pe raza județelor Galați și Vaslui, la locuințele membrilor unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane. Totodată, au fost puse în executare 17 mandate de aducere.
 
În urma activităților, au fost descoperite și ridicate sumele de 1.140 lire sterline și 52.000 de euro, un pistol calibrul 9 mm, opt doze de droguri de mare risc, două autoturisme cu o valoare estimativă de 60.000 de euro, bijuterii și accesorii de branduri de lux, înscrisuri și medii de stocare.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu toamna anului 2014, persoanele in cauza ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.
 
În perioada 2014-2019, membrii grupului ar fi recrutat, folosind metoda "loverboy", cel puțin 25 de victime minore și majore, pe care ulterior le-ar fi transportat, adăpostit, supravegheat și controlat, în scopul exploatării sexuale.
 
Acestea, prin constrângere fizică și psihică, prin menținere în eroare și șantaj emoțional, erau obligate să practice prostituția, pe teritoriul Germaniei, în diferite locații.
 
Banii obținuți în acest fel ar fi fost însușiți de membrii grupului, fiind stabilit, până la acest moment, un folos infracțional de peste 310.000 de euro.
 
Procurorii DIICOT din Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore, a cinci persoane cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, care, în cursul zilei de astăzi, vor fi prezentate Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.
 
Față de alte două persoane, de 24 și 28 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar.
 
La acțiune au participat polițiști din cadrul SCCO. Brăila, SCCO. Vrancea, SCCO. Vaslui, IPJ. Galați, IP. Vaslui, IJJ Galați și IJ.. Vaslui.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Sursă foto: DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii