Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coreea de Nord a transmis că a lansat racheta. Americanii spun că este un act destabilizator

ro

07 Feb, 2016 08:32 1581 Marime text
 
Coreea de Nord a transmis, astăzi, că a reușit să plaseze un satelit pe orbită după un tir de rachetă considerat de o mare parte a comunității internaționale ca un test de rachetă balistică, informează AFP, notează agerpres.ro.
  
La o televiziune locală a fost anunțat faptul că acest tir, ordonat personal de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a permis „plasarea cu succes a satelitului nostru de observare a Pământului Kwangmyong 4... pe orbită”.
 
Informația a fost confirmată și de agenția de presă sud-coreeană Yonhap, care a citat un oficial militar din Coreea de Sud.
 
Rachta a fost lansată în ciuda avertismentelor Statelor Unite și Coreii de Sud, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, informează AFP.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, racheta a fost trasă în jurul orei 9.00 (0.30 GMT) de la baza de lansare de rachete Dongchang-Ri din nord-vestul Coreii de Nord.
 
Președintele american Barack Obama și omologul său chinez Xi Jinping au avertizat vineri într-o convorbire telefonică că acesta este un test de rachete balistice ce ar reprezenta „un nou act destabilizator și provocator”.
 

 
Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii