Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concluzia ISU Dobrogea Incendiul din Biosfera Deltei Dunării a fost provocat de o țigară

ro

22 Aug, 2011 18:53 1532 Marime text

Specialiştii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au stabilit că incendiul din Vadu, în urma căruia au ars peste 300 de hectare de stuf şi vegetaţie uscată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, a fost provocat de o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare, informează evz.ro. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, focul izbucnit în zona Vadu, aflată în cadrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a pornit de la o ţigară aruncată în zona de vegetaţie, iar apoi incendiul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului puternic. De asemenea, membrii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a început o evaluare la faţa locului pentru a stabili dimensiunea reală a pierderilor ecologice rezultate în urma incendiului. Conform primelor estimări, cele mai afectate ar fi fost reptilele, şerpii, broaştele şi insectele, care nu s-au putut putut retrage la timp din cauza flăcărilor şi mai puţin păsările din zonă care erau pregătite pentru migraţie şi au putut să-şi ia zborul.

Focul în zona Vadu a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 15.00, iar la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul ISU Dobrogea.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată atât din cauza vântului puternic, care şi-a schimbat de mai multe ori direcţia de la izbucnirea focului, cât şi de faptul că terenul în zonă este accidentat şi mlăştinos. Intervenţia s-a încheiat după mai bine de 24 de ore, iar în incendiu au ars aproximativ 300 de hectare de vegetaţie.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/incendiul-din-biosfera-deltei-dunarii-provocat-de-o-tigara-942715.html#ixzz1Vl2u6Hpj

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii