Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cifra de afaceri a Rompetrol Rafinare, dominantă în Constanța

ro

23 Aug, 2014 09:02 1350 Marime text
Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, statul mai deține cea mai mare companie în doar trei din cele 42 de județe. În 32 de județe, în top de află grupurilestrăine, iar în șapte sunt prezente firme cu capital privat românesc.

Cele mai mari firme din fiecare judeţ al României au realizat anul trecut afaceri cumulate de aproape 26 de miliarde de euro. Potrivit analizei, o serie de județe depind într-o proporţie covârşitoare de o singură companie care generează direct chiar şi 40% din cifra de afaceri. Exemplul din urmă se aplică în cazul județelor Argeş, unde Automobile Dacia  a avut anul trecut o cifră de afaceri de 4,1 mld. euro, echivalentul a 42,4% din rulajul judeţului, şi Gorj, judeţ dominat de Complexul Energetic Oltenia, a cărui cifră de afaceri are o pondere de 39,2% din rulajul total.

Alte judeţe în care o singură com­panie are o pondere de peste 20% din cifra de afa­ceri sunt Constanţa (Rom­petrol Rafinare - 26,5%), Sălaj (Sil­cotub - 25,2%), Dolj (Ford România - 23,9%) şi Mureş (E.ON Energie Ro­mânia - 20,7%), mai scrie zf.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii