Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit Dan Adamescu. Era unul din cei mai bogați oameni ai României. Legături cu Constanța

ro

24 Jan, 2017 01:42 11492 Marime text
Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în seara de luni spre marți, la vârsta de 68 de ani, potrivit România Tv.

Adriana Constantinescu, nora lui Dan Adamescu, acuză că pentru moartea fostului om de afaceri se fac vinovați judecătorii care nu au acceptat cererea de eliberare condiționată a acestuia.

”Se află intubat, la secția de Terapie Intensivă a unui spital privat. Din informațiile noastre, acesta ar fi contractat un microb din penitenciar care i-ar fi agravat starea medicală, asta după ce i s-au descoperit alte 15-16 afecțiuni”, a explicat reprezentantul legal al celui care până nu demult figura în topul celor mai bogați români.


Pe 27 mai 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare, într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

Atunci, instanța supremă a respins apelul declarat de Adamescu și a menținut sentința dată de Curtea de Apel București în februarie 2015.

Afaceri și legăturile cu Constanța

Dan Adamescu era unul dintre cei mai puternici oameni ai României.
Cu timpul a deținut echipa FC Oțelul Galați, compania de asigurări Astra, Unirea Shopping Center, MegaVision, un trust de presă, și afaceri în turism prin hotelul din Mamaia Grand Hotel  Rex.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii