Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A înșelat zeci de oameni cu locuri de muncă. Magistrații l-au trimis pentru 24 de ani după gratii!

ro

06 May, 2016 20:36 1442 Marime text
Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat, zilele trecute, în cazul arădeanului Gheorghe Claudiu Tudor. Acesta fusese deferit justiţiei în 10 noiembrie 2015 pentru fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi înşelăciune. De fapt, bărbatul fusese anchetat de DIICOT Arad după ce 46 de persoane înșelate cu locuri de muncă în străinătate au depus plângeri. Arădeanul a folosit numele unei societăţi comerciale în cadrul unui anunţ pe site-ul Mercador, în care prezenta oferte de muncă în ţări europene. El a fost prins după ce administratorul firmei a fost contactat telefonic, în 25 martie 2014, de una dintre victime, care îi cerea detalii cu privire la un contract de muncă în Germania
 

„În urma discuţiilor dintre cei doi s-a constatat că persoana vătămată a găsit pe internet, pe site-ul «Mercador», un anunţ privind posibilitatea angajării pentru a lucra în străinătate. Persoana vătămată a aplicat la acea ofertă trimiţând un e-mail la adresa indicată în anunţul publicat pe internet, primind la rândul său un e-mail cu toate detaliile precum şi un contract de angajare. Tot în acel e-mail i se solicita persoanei vătămate suma de 310 lei drept comision pentru procesarea dosarului de angajare, urmând ca acest comision să fie depus într-un cont", se arată într-un document obținut de la anchetatori, citat de aradon.ro.

 
Administratorul firmei a constatat că pe contractul primit de victimă de la infractor exista o semnătură şi o ştampilă false. Arădeanul a încasat bani de la oameni fără să ofere nimic în schimb, fiind vorba de câteva sute de lei în fiecare caz. Deși inițial a fost condamnat de Tribunalul Arad, în ianuarie 2016, la opt luni de închisoare, în urma apelului a primit un spor de 24 de ani de închisoare. Judecătorii Curții de Apel Timișoara au decis aplicarea pedepsei pentru fiecare dintre victimele sale. Astfel, arădeanul va executa o condamnare similară cu cele primite de criminali. Pe latură civilă, condamnatul va avea de plătit despăgubiri tuturor victimelor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii