Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu adoptarea OUG pentru graţierea şi amnistia unor pedepse?

ro

23 Jan, 2017 00:00 6787 Marime text
În timp ce mii de români continuă să protesteze în stradă, revoltaţi de intenţia Guvernului de a promova ordonanţele privind graţierea şi modificarea codurilor penale, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, anunţă că nu va renunţa la cele două ordonanţe. 
 
„Ministerul Justiţiei a elaborat două acte normative care sunt în dezbatere publică. Vizează graţierea, nu amnistia. Al doilea vizează hotărârile Curţii Constituţionale. Ministerul Justiţiei şi le-a asumat sub semnătura mea“, a spus Iordache, precizând că documentele au fost transmise spre consultare organizaţiilor profesionale.
 
Actele normative, finalizate, au fost trimise CSM, Înaltei Curţi, Parchetului General, spre consultare publică. „Ministerul Justiţiei şi-a asumat cele două acte normative“, a declarat Florin Iordache.
 
România este din nou împărţită, în aceste zile, în două grupuri: unul care cere toleranţă zero pentru corupţi şi care consideră cele două ordonanţe drept un „atac la adresa democraţiei“ şi un altul care vede cu ochi buni intenţia Guvernului Grindeanu de a emite o ordonanţă de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi pentru graţierea unor pedepse.
 
Un alt aspect care merită menţionat este faptul că nu este exclus ca, după consultarea publică, această ordonanţă să fie trimisă în dezbatere în Parlament.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

Sondajul s-a încheiat pe data de 29 Ianuarie 2017



De asemenea, vă rugăm să ne trimiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la tema propusă, dar şi să ne semnalaţi situaţiile neplăcute cu care v-aţi confruntat în ultimele zile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • george 27 Jan, 2017 10:04 Nu sunt de acord cu gratierea, ci doar cu revizuirea cp conform recomandărilor CCR.
  • Nicoleta Chivu 25 Jan, 2017 03:42 NU: se încalcă SEPARAREA PUTERILOR în STAT prin ABUZ de PUTERE (Guvernul ca ORGAN EXECUTIV nu devine peste noapte ORGAN LEGISLATIV (Ordonanțele de Guvern EXECUTĂ prevederile LEGILOR în VIGOARE nicidecum NU ELABOREAZĂ/MODIFICĂ LEGI)) ! ... GUVERNUL GRINDEANU acționează NECONSTITUȚIONAL ! ...
  • Dan 24 Jan, 2017 23:03 Nu inteleg cum de exista oameni care sunt de acord!!!! Oare au citit despre ce e vorba ?? Le sugerez sa citeasca de cel putin 2 ori!!. Incredibil
  • Raducea Daniela 24 Jan, 2017 21:42 Sunt de acord ca ambele ordonante sa fie dezbatute de catre cei specializati si apoi promulgate. Este necesar ca articolele din Codul Penal care au fost amendate de CCR sa fie armonizate in spiritul unui drept penal al unui stat modern. Gratierea si aministia trebuie privite pozitiv de societatea civila si trebuie gasite modalitati de a fi prezentate erorile legislative de pana acum.
  • Corina 24 Jan, 2017 09:51 Partial?! Raspunsul ar trebui sa fie Da sau Nu.
  • bejan 23 Jan, 2017 17:38 De ce gratiere, de ce reducerea pedepselor? S-au cheltuit bani de la buget pentru stabilirea vinovatiei, a prejudiciilor si acum trebuie iertati pentru ca, impreuna cu altii, sa scape si politicienii corupti? NU gratierii
  • Gheorghe 23 Jan, 2017 14:21 Cati trebuie sa iesim in strada si cum trebuie sa manifestam ca sa intelegeti ca nu se doreste amnistia si gratierea ???
  • nicolae 23 Jan, 2017 11:40 nu inteleg ,de ce trebuie gratiati cei cu suspendare sau cei amendati ?sentintele nu au fost corecte?hai sa gratiem toate amenzile,indiferent de natura lor!si sa se restituie banii la cei care au platit !