Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este strigător la cer!“ 81 la sută dintre respondenţi, nemulţumiţi de modul în care Primăria a gestionat deszăpezirea municipiului Constanţa

ro

23 Jan, 2017 00:00 3422 Marime text
Începutul lunii ianuarie a paralizat municipiul Constanţa. Drumuri înzăpezite, troiene cât munţii Dobrogei pe trotuare, gunoaie neridicate zile în şir. Constănţenii şi-au exprimat nemulţumirile şi au sesizat pe Facebook situaţia de disconfort cu care ne-am confruntat. Ei au semnalat faptul că străzile au fost deszăpezite parţial sau deloc ori faptul că gunoiul menajer nu este încă ridicat în mai multe cartiere.
 

Sondaju s-a încheiat pe data de 22 Ianuarie 2017

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea: „Sunteţi mulţumiţi de modul în care Primăria a gestionat deszăpezirea municipiului Constanţa?“ La sondaj au participat 2.013 persoane. Dintre acestea, 81% au spus un NU hotărât, în timp ce 19% s-au declarat mulţumite de modul în care Primăria a gestionat deszăpezirea municipiului Constanţa.

„La fel să plătim şi noi taxele locale“

Mai mult, constănţenii ne-au transmis şi sute de comentarii în care îşi exprimă nemulţumirea în legătură cu modul în care Primăria a gestionat deszăpezirea municipiului Constanţa.
 
„Intersecţiile şi staţiile de autobuz sunt încă sub zăpadă. Sau, acum, sub o mare de apă cu zăpadă, prin care pietonii sunt obligaţi să treacă, deoarece altfel chiar nu au pe unde. Acestea nu trebuiau şi ele deszăpezite?“, a scris Anca-Maria G.
 
„În zona Piaţa Griviţei, mai exact pe străzile Căpitan Petre Romulus, George Enescu, Daciei, Mihăileanu, nu s-a intervenit cu niciun utilaj pentru deszăpezire nici la prima ninsoare, nici la a doua. Este strigător la cer!“, a scris Roxana D.
 
„Autorităţile locale nu au depus niciun efort pentru deszăpezire. Au trecut puţin cu lama pe bulevarde şi atât, din păcate ! Nicio stradă nu a fost realmente curăţată, deszăpezită. Deşi plătim taxe şi impozite la fel ca cetăţenii ce locuiesc pe bulevarde, noi, cei de pe strada Mărăşeşti, nu am beneficiat niciodată de o curăţare a străzii. Anul acesta, nici măcar strada Maramureş nu a fost deszăpezita sau curăţată. Deşi nouă - majoritatea cetăţenilor de pe strada Mărăşeşti - ne-au curăţat trotuarele, nu au putut scoate maşinile să circulam în toată săptămâna 6-13 ianuarie. Credeţi că cineva ne va auzi? Se vor lua măsurile necesare să nu ne mai confruntăm la viitoarele ninsori cu asemenea situaţii?“, a scris Elena B.

„Dacă vrei să schiezi în Constanţa, e perfect... patetic!“

„Primăriile sunt obligate să menţină la un nivel bun şi foarte bun traficul pe drumurile publice, indiferent că sunt condiţii de iarnă (ninsoare) sau de vară (aglomeraţia traficului). Acest lucru trebuie să se facă prin orice mijloace. Întrucât Constanţa este un oraş destul de aglomerat, de la an la an, de tot mai multe maşini, după două săptămâni de la căderea primei ninsori ar fi trebuit să vedem maşini care să care zăpada din oraş, nu să o dea pe trotuar, să facă munţi de zăpadă şi altele“, a semnat un constănţean „fără nume“.
 
„Pe strada Ion Ursu nu a intervenit nicio maşină de deszăpezire, e dezastru, nu putem scoate maşinile din parcări. Pe strada Liliacului, Km 4-5, se circulă pe o singură bandă, microbuzele 303 şi 305 derapează, iar în jurul Şcolii nr. 37 este ceva de nedescris, având în vedere că au început copiii şcoala. Dezastru în toată regula!“, a semnalat Cristina.
 
„Nu s-a făcut nimic pentru deszăpezire, iar de trei săptămâni pe foarte multe străzi nu s-a ridicat gunoiul“, scrie Paul.
 
„Având în vedere că pe strada mea încă mai e zăpadă şi trebuie să fac off-road cu o tentativă de maşină, tentativă zic, deoarece după deszăpezirea asta gestionată perfect am rămas fără planetare, bielete, capete de bară... cred că s-au descurcat de minune… dacă vrei să schiezi în Constanţa, e perfect... patetic!“, a comentat Alex.
 
„Dacă în faţa Primăriei parcarea este plină de zăpadă, ce să mai vorbim?“, a punctat Vlad.
 
„Pe lângă faptul că am înotat în zăpadă o săptămână pentru că ei au aşteptat să se topească singură, în loc să facă ceva, gunoiul de la ghenă a fost ridicat după o săptămână“, a declarat Mariana C.
 
„Pe Strada Ion Păun Pincio nu a fost ridicat gunoiul de când s-a aşternut zăpada, iar acum este un amestec de zăpadă şi gunoi“, a precizat Marian D.
 
„Bulevardele curăţate o bandă şi jumătate, intersecţiile cu mormane de zăpada, străzile din cartiere, necurăţate!“, ne-a semnalat un alt cititor, care s-a semnat „Eu“.

Activitatea mea şi a familiei mele a avut de suferit“

„Sunt extrem de nemulţumită cu privire la modul în care s-a acţionat pentru deszăpezire. Locuiesc în Poarta 6 şi zona a fost de nepătruns multe zile, după care a rămas de rupt maşini, pentru că prezenţa wollelor a fost formală. Activitatea mea şi a familiei mele a avut de suferit“, spune Mihaela.
 
„Vrem să vedem nota de plată a acestor aşa zise-deszăpeziri“, susţine Maris vox.
 
„Nu! Ruşine Primăriei Constanţa!“, a transmis Hermina G.
 
„A gestionat? Adică a lăsat-o să se topească?“, se întreabă Alexandru O.
 
„Domnule primar, sunteţi corijent şi la deszăpezit!“, a punctat Doina G.
 
„Cum au deszăpezit ei oraşul, la fel să plătim şi noi taxele locale“, a comentat Gabriel B.
 
„N-ai cum să scapi de plata taxelor, taxa e taxă, deszăpezirea e altceva! La sfârşit ei îşi numără profitul de pe urma zăpezii“, a comentat Felicia T.
 
„Oare este cineva mulţumit? Cred că Făgădău! El a făgăduit că va fi bine“, a declarat Flori M.
 
„Noroc cu soarele, că a mai topit-o, că de curăţat străzile nicio treabă nu au avut! În Viile Noi pe nicio stradă nu au intrat puţin, doar pe Şoseaua din Vii, dar şoferul de pe un utilaj aranja cu cineva că intră pe strada lui să-i cureţe zăpada ! Contra cost, bineînţeles! Aşa s-a făcut deszăpezirea în Constanţa! De ce nu participă la licitaţii Armata sau penitenciarele, că şi ei au nevoie de bani?“, a adăugat Felicia T.
 
„Care deszăpezire?! Noroc că a fost soare şi a mai topit din ea, dar trotuarele cred că mai rămân cu zăpadă vreo două săptămâni, dar cui îi pasa?!“, se întreabă Veronica W.R. 
 
„Păi au trecut alegerile, s-a instalat deja în fotoliul cald pentru următorii patru ani. Acum vreţi să şi deszăpezească străzile?! E mult, domnilor, pentru primul an, aveţi puţină răbdare!“, susţine Marian P.
 
„S-a făcut deszăpezire în Constanţa? Nu am văzut aşa ceva“, a menţionat Gabriela C.
 
„Categoric NU. Pe strada noastră, situată în plin centru, şi acum sunt nămeţi cât casa. Nu a trecut niciun utilaj de deszăpezire“, a comentat Natalia C.

„A fost o imitaţie de deszăpezire a oraşului“ 

„Nu. Domnul primar cunoaşte doar bulevardele, si nici pe acelea bine, aşa ca nu a ordonat curăţarea întregului oraş“, a punctat Nicoale E.
 
„Mulţumim lu' Mama Natură că a dat cald ceva-ceva, că Făgădău a lăsat munţii de zăpadă să se mai topească. Sa vedeţi voi ce facturi o să bage la deszăpezit“, a precizat Dorina R.
 
„Ştie, dar se face că nu vede şi nici nu aude. Câinii latră, ursul merge“, a transmis Gabriela C.
 
„A fost o imitaţie de deszăpezire a oraşului!“, a spus Corina Gabriela A.
 
„Primarul o fi la biserică şi se roagă să iasă soarele mai repede!“, susţine Katy D.
 
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii