Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lauraadamache.ro Briose cu crema de nuci

ro

02 May, 2014 10:58 3363 Marime text
Anul acesta de Pasti am pregatit, pe langa traditionalul cozonac cu nuca, si o portie de briose cu sos de zmeura, crema de nuci si frisca. Sunt o versiune modificata a renumitilor maritozzi pe care ii putem gusta in barurile din Roma si imprejurimi, la micul dejun. In reteta originala, gasim in aluat stafidele, samburii de pin si coaja de portocala. Maritozzi se umplu doar cu frisca, eu am adaugat sosul de zmeura si crema de nuci.  Sosul de zmeura este un sos parfumat, cu o consistenta usor cremoasa, ideal pentru inghetate, panna cotta, budinci si pentru orice prajitura careia doriti sa ii adaugati un plus de gust.  Reteta sosului se afla si in una dintre urmatoarele carti de bucate, disponibile in curand in librariile din Romania.

Ingrediente – Briose cu crema de nuci (9 briose)

Aluat briose

    500 -550 g faina
    320 ml lapte
    90 g zahar
    20 g drojdie proaspata/7 g drojdie deshidratata
    75 g unt la temperatura camerei
    2 galbenusuri ou
    5 g sare
    1 portocala (coaja rasa)
    1 albus

Ingrediente – Crema de nuci

    500 ml lapte
    125 g zahar
    60 g amidon porumb
    100 g nuci macinate
    2 galbenusuri
    125 g mascarpone
    125 g frisca
    1/2 lingurita scortisoara

Ingrediente – Sos de zmeura

    300 g zmeura proaspata/congelata
    100 g zahar
    15 ml lichior de zmeura
    1 lingura apa

Reţeta completă pe laura adamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii