Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:06 07 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Ciorba de pui a la grec – o reteta de ciorba in stil grecesc

ro

08 Mar, 2021 09:52 2728 Marime text


Chiar daca pe parcurs am pierdut oarecum contactul cu supele si ciorbele, cand eram mica ma dadeam in vant dupa aceasta ciorba cu lamaie, orez si carne de pui. Mami ne facea mereu ciorba cu pui, dar eu o preferam imbogatita un pic si intotdeauna culegeam bucatelele de pui din ciorba, apoi orezul si intr-un final, venea si randul zemei.

Va mai recomand, tot din categoria ciorbelor preferate de mine si ciorba de perisoare, merita facuta.

Nu am mai facut reteta de ciorba a la grec de cativa ani, ieri aveam tot ce-mi trebuie in frigider, asa ca in ultimele doua zile am mancat aceasta delicioasa ciorba de pui a la grec.

Ciorba a la grec, reteta cu gust de copilarie


Imi amintesc ca in copilarie parintii mei erau foarte buni prieteni cu o familie de greci. De doua ori am facut vacanta de vara impreuna cu ei, erau un cuplu foarte dragut si vesel. Ei pregateau o ciorba care semana foarte mult cu ciorba noastra a la grec, dar nu adaugau smantana. Cred ca atunci am auzit prima data de Avgolemono, delicioasa ciorba greceasca, acrisoara, ingrosata cu un amestec de galbenusuri de oua si lamaie.

Daca doriti sa faceti reteta de avgolemono, pentru amestecul final care se adauga in ciorba, amestecati galbenusurile de ou si zeama de lamaie intr-un vas, apoi adaugati 1-2 polonice de ciorba fierbinte si amestecati. Turnati amestecul in ciorba a la grec fierbinte (atentie, nu adaugati amestecul in ciorba care fierbe, ci dupa ce am stins focul si ciorba s-a odihnit cca 5 minute) si amestecati.

Gustul ciorbei de pui cu lamaie este delicios si atat de racoros!

Ciorba de pui a la grec – Ingrediente
  • 1 kg pulpe si piept de pui
  • 4 l apa
  • 1 ceapa medie
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 felii telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 2 morcovi medii
  • 80 g orez
  • 1 lamaie mica
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii