Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lui Sebastian Ghiţă de la România TV îi este dor de integritate

ro

18 Feb, 2013 14:13 1178 Marime text

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal constată intensificarea atacurilor pe care parlamentarul PSD Sebastian Ghiţă, în mod direct, dar şi indirect în calitate de patron al postului de televiziune România TV, continuă să le îndrepte împotriva PNL şi a liderului liberal Crin Antonescu.

Într-un interviu acordat recent pentru ziare.com, făcându-se trimitere la solicitarea lui Sorin Roșca Stănescu de a-și cere scuze liderilor PNL, Sebastian Ghiţă a declarat, printre altele: „Crin Antonescu încă mai poate să demonstreze că dorește integritate, corectitudine și responsabilitate".

Ne vedem nevoiți să-i amintim domnului Sebastian Ghiță că nu în curtea PNL sunt carențele de „integritate, corectitudine și responsabilitate". Și în acest sens, ne rezumăm doar la a reaminti un recent „incident" profesional, atunci când postul de televiziune pe care îl patronează și pe ai cărui angajați îi consideră „oameni responsabili" a preluat o așa-zisă știre de pe sursazilei.ro, potrivit căreia președintele PNL, Crin Antonescu, ar fi fost implicat în dosarul Marta. Știrea s-a dovedit a fi falsă, înșiși administratorii site-ului cu pricina revenind după câteva ore cu următorul mesaj: „Sursa Zilei a publicat recent un articol inventat pentru a demonstra modul în care presa înțelege să încalce Legea privind proprietatea intelectuală și să preia, fără a cita sursa, parțial sau complet, articole și informații publicate de alți jurnaliști, așa cum s-a întâmplat de nenumărate ori în ultima perioadă. Din acest motiv, articolul care făcea referire la o implicare a președintelui PNL, Crin Antonescu, în dosarul Marta a fost șters de pe portalul nostru. Ne cerem scuze cititorilor și celor la care am făcut referire în material, pe care îi asigurăm de buna noastră credință. Cu scuzele de rigoare și pentru jurnaliștii cinstiți, care respectă munca colegilor lor, lăsăm la aprecierea telespectatorilor și cititorilor televiziunilor sau publicațiilor care au preluat această informație modul în care își aleg sursele de informare".

Așadar, domnul Ghiță, nu liderii PNL,este cel care,folosind „știri de ultimă oră", cade în plasa dezinformării. Nu dinspre ograda PNL se încearcă manipularea populației și intoxicarea cu știri false de genul celei amintite mai sus.Liderii PNL sunt cei care nu uită că presa nu este doar un mercenariat.

Filiala Constanța a Partidului Național Liberal reiterează, astfel, solicitarea adresată domnului Sebastian Ghiță de a-și cere scuze liderilor PNL și de a da el însuși dovadă de „integritate, corectitudine și responsabilitate".

18 februarie 2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii