Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Depunerea de către România a instrumentului de ratificare a Protocolului de modificare a dispoziţiilor referitoare la Parlamentul European

ro

02 Sep, 2011 23:00 425 Marime text

România a depus, la 1 septembrie 2011, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Italiene, instrumentul de ratificare a Protocolului de modificare a Protocolului privind dispoziţiile tranzitorii, anexat la Tratatul privind Uniunea Europeană, la Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi la Tratatul de instituire a Comunităţii Europene a Energiei Atomice, semnat la Bruxelles, la 23 iunie 2010.

Acest Protocol stabileşte o serie de dispoziţii tranzitorii cu privire la componenţa Parlamentului European până la încheierea legislaturii 2009-2014, dat fiind că Tratatul de la Lisabona a intrat în vigoare ulterior alegerilor pentru Parlamentul European din perioada 4-7 iunie 2009. Astfel, modificările operate de Protocol privesc creşterea numărului de deputaţi la 754 (în prezent fiind 736). Începând cu legislatura următoare, numărul deputaţilor va fi de maxim 751, conform dispoziţiilor Tratatului de la Lisabona.

Protocolul a fost ratificat de 25 de state membre, urmând a intra în vigoare după depunerea instrumentelor de ratificare de către toate statele membre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii