Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Montarea centralelor de gaze, o problemă în Tulcea

ro

10 Aug, 2014 15:15 1591 Marime text
Asociaţiile de proprietari din Tulcea consideră abuzivă măsura prin care sunt obligate să obţină autorizaţie de construcţie pentru montarea centralelor pe gaze în apartamente. Procedura este extrem de anevoiasă, spun oamenii care sunt puşi pe drumuri pentru a-şi finaliza dosarele de debranşare de la societatea furnizoare de agent termic. Până acum au fost eliberate 120 de avize de construcţie, iar 50 sunt în lucru.
 
Reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii spun că pentru debranșarea de la sistemul centralizat de distribuţie a energiei termice în Tulcea este nevoie de un singur proiect la nivel de asociaţie prin care se vor trece toţi proprietarii care vor reţea de gaz.
 
„Asociațiile de proprietari trebuie să-și realizeze un regulament intern și o adunare generală pentru a vedea cine dorește să se debranșeze. Apoi se face un singur proiect, iar autorizația de construire individuală pentru montarea fiecărui sistem nu este necesară.” a declarat Sorin Munteanu, inspector în cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții Constanţa.
 
Toate punctele de vedere exprimate în cadrul întâlnirii vor fi analizate de prefectul de Tulcea, Eduard Lucian Simion, iar dacă se constată că există neconcordanțe, legea prin care proprietarii trebuie să aibă autorizaţie de construcţie va fi atacată în contencios administrativ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii