Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Labirintul către mare

ro

09 Jun, 2014 14:53 1595 Marime text
O vacanță la mare nu înseamnă neapărat și concediul de vis. Înainte de a vă aventura într-o vacanță trebuie să luați în calcul toți factorii, inclusiv drumul până la unitatea de cazare. Cât de greu sau de ușor puteți ajunge în stațiunea Mamaia veți putea afla din materialul următor.

După o călătorie deloc neliniștitoare cu trenul, cel puțin trei ore și jumătate de la București și cu mult mai mult din alte zone ale țării,  turiștii care ajung în Constanța trebuie să se orienteze cum să ajungă în stațiunea Mamaia. Deși, în teorie, Gara ar fi punctul perfect din care să obții toate informațiile de care ai nevoie, realitatea stă cu totul altfel. Optimismul turiștilor dispare încet, atunci când văd harta pe jumătate ștearsă de la Gară. Dacă au ghinionul ca autobuzul supraetajat să nu fie staționat în Gară, turiștii trebuie să apeleze la celelalte variante RATC. În ele, harta hieroglifă cu traseele RATC afișată în autobuz nu este de prea mare ajutor. Cum hărțile sunt inutilizabile, drumul anevoios într-un oraș necunoscut poate fi scurtat prin foarte multe întrebări puse constănțenilor. Turiștii au șanse mult mai mari să ajungă la malul mării din vorbă în vorbă, decât să se uite după indicatoare. Sunt și cazuri în care nu trebuie să ai încredere în ceilalți pentru că te-ar putea îndruma greșit. Au pățit-o doi turiști, veniți tot cu trenul, de la Călărași.

"Am plecat din Călărași, iar după ce am ajuns în gară la Constanța, nu am găsit niciun afișaj care să te îndrume cum poți ajunge în stațiunea Mamaia. Am rugat pe cineva să mă îndrume, dar m-a trimis la mama dracului. Am fost nevoit să apelez la un taxi ca să ajung în stațiunea Mamaia și m-a costat o mulțime de bani", ne-a spus unul dintre cei doi tineri. Lipsa indicatoarelor către stațiunea Mamaia le-a pus bețe în roate altor turiști, veniți de data aceasta de la București.

"Am venit cu trenul, cu niște prieteni. Nu am găsit prea multe indicatoare. Mijloace de transport în comun sunt, dar nu scrie unde te duce, unde te lasă. Noroc cu oamenii din stația de la Gară, care ne-au îndrumat cum să ajungem", ne-a spus un turist din capitală.
La fel ca turiștii români și cei străini au întâmpinat câteva probleme odată ajunși în orașul de la malul mării. Un norvegian recunoaște că a putut să ajungă la mare doar pentru că a venit într-un cadru organizat, cu autobuzul, însă în alte condiții i-ar fi trebuit o hartă.
"A durat destul de mult călătoria cu autobuzul ca să ajung în stațiunea Mamaia. Ar fi nevoie de hartă și de indicatoare pentru ca să ne descurcăm mai ușor", ne-a spus turistul norvegian.

Așa că, înainte de a porni la drum către concediu la mare, turiștii ar trebui să își seteze GPS-ul și să se asigure că știu cum să ajungă la hotelul la care au rezervare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii