Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de patru milioane de euro La Corbu încep lucrările la reţeaua de apă şi canalizare

ro

21 Sep, 2012 02:19 3973 Marime text
Corbu_primar_Marian_Galbinasu_1_2.jpgPrimarul de la Corbu, Marian Gălbinaşu, susţine că în scurt timp vor începe în localitate lucrările de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi cele privind montarea sistemului de canalizare. Potrivit şefului autorităţii locale, în cadrul proiectului vor fi construite şi două staţii - una de pompare şi o alta de repompare. Valoarea proiectului este de 4.000.000 de euro, cofinanţarea Primăriei Corbu reprezentând 2% din cuantumul total al investiţiei. Şeful autorităţii locale a asigurat de la bugetul local 60.000 de euro, banii pentru cofinanţare. Marian Gălbinaşu aşteaptă acum ca reprezentanţii Consiliului Judeţean să-i deconteze plata făcută. De altfel, potrivit primarului, Consiliul Judeţean s-a angajat printr-o Hotărâre de Consiliu să susţină cofinanţarea tuturor proiectelor realizate de RAJA în judeţ pentru reabilitarea reţelelor de apă şi pentru canalizare. Totodată, Marian Gălbinaşu a explicat că lucrările iniţiate de RAJA la Corbu se vor finaliza abia în anul 2014.

Se construieşte un centru de tineret

Centrul de tineret va fi amenajat în baza unui proiect de finanţare atras prin Zona Metropolitană. Clădirea va fi ridicată în vecinătatea Căminului Cultural din zona Corbu I. Potrivit primarului, Centrul este prevăzut cu o sală de conferinţe, cu săli de tenis de masă şi cu spaţii pentru şah şi biliard. Beneficiari ai acestui centru vor fi cei 1.500 de tineri din comună.

O nouă firmă pentru serviciile de contabilitate

Marian Gălbinaşu a mărturisit că a încheiat un nou contract privind asigurarea serviciilor de contabilitate pentru Primărie. În urma unei licitaţii publice, societatea Accounting Services a fost desemnată câştigătoarea unui contract în valoare de 60.000 de lei, cu o durată de un an de zile. Primarul a explicat că a fost nevoit să apeleze la externalizarea serviciilor de contabilitate din anul 2010, şi aceasta întrucât în urma disponibilizărilor comandate de Guvernul Boc, Primăria Corbu a rămas fără angajaţi la compartimentul contabilitate. Gălbinaşu a precizat că noua firmă care se va ocupa de serviciile de contabilitate are şi angajaţi cu experienţă în administraţia locală, fapt care constituie un mare avantaj.

Va fi amenajată o remiză pentru situaţii de urgenţă

Lângă sediul Primăriei Corbu urmează să fie construită o remiză PSI (n.r. clădire destinată reparării şi întreţinerii echipamentelor pentru stingerea incendiilor). Remiza va servi drept adăpost maşinii de pompieri, dar şi buldoexcavatorului din dotare. Remiza va fi amenajată în spaţiul actualelor magazii ale Primăriei şi în perimetrul unde se află garajul autorităţii locale, aceste anexe urmând a fi demolate.

În altă ordine de idei, unităţile de învăţământ din comuna Corbu au început noul an şcolar cu dreptul. Primarul a precizat că la această dată a fost achiziţionat parţial şi combustibilul necesar încălzirii şcolilor la iarnă. De asemenea, au fost reconstruite şapte sobe de teracotă din incinta şcolilor, primarul mărturisind că deşi unităţile de învăţământ au centrale termice, el a luat decizia să păstreze şi sobele de teracotă pentru a avea o alternativă privind asigurarea căldurii în cazul în care se va opri curentul sau dacă vor exista probleme în privinţa funcţionării centralelor termice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii