Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Niculae Horneţ, strâns cu uşa - „Există riscul să ni se impute proiectele pe Măsura 322”

ro

04 Jul, 2013 00:00 2478 Marime text
Primarul comunei Cuza Vodă, Niculae Horneţ, s-a deplasat, ieri, la Consiliul Judeţean Constanţa, pentru a solicita să se intervină în cazul achitării integrale a proiectelor realizate de fosta administraţie pe Măsura 322.
Şeful autorităţii locale a mărturisit că este obligat ca luna aceasta să plătească suma de 430.000 de lei, în caz contrar existând riscul ca Primăriei Cuza Vodă să i se impute banii aferenţi proiectelor finalizate pe Măsura 322 privind amenajarea unei staţii de epurare, a reţelei de canalizare şi pentru reabilitarea de străzi interioare. Altfel spus, dacă Primăria Cuza Vodă nu va putea plăti luna aceasta cei 430.000 de lei, există posibilitatea ca acesteia să i se ceară suma de 600.000 de lei.

„Aştept şedinţa de Consiliu Judeţean din această lună. Banii alocaţi de la Consiliul Judeţean reprezintă singura noastră şansă de rezolvare a acestei probleme. Nu pot lua un împrumut bancar - aş fi făcut acest lucru - pentru că nu am bonitate”, a explicat, ieri, Niculae Horneţ. Dacă Consiliul Judeţean îi va aloca cei 430.000 de lei, primarul Niculae Horneţ susţine că va returna banii primiţi odată ce FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală) îi va aloca această sumă. „Consiliul Judeţean va primi banii înapoi”, a mărturisit şeful autorităţii locale de la Cuza Vodă.

Primăria s-a îndatorat la Trezorerie

La fel ca mulţi alţi colegi de-ai săi, Niculae Horneţ a fost nevoit să facă un împrumut la Trezorerie pentru a stinge arieratele, datorii mai vechi de 90 de zile. Acesta a solicitat Trezoreriei un împrumut de 600.000 de lei, care i-a fost aprobat. Primăria Cuza Vodă a reuşit astfel să şteargă datoriile către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri în valoare de 300.000 de lei, pentru împrejmuirea şcolii - în cuantum de 200.000 lei, pentru terenul de sport - în sumă de 50.000 de lei şi pentru firma de salubrizare - în valoare de 70.000 de lei. Şeful autorităţii locale susţine că nu avea cum să evite acest împrumut, întrucât exista posibilitatea ca Trezoreria să-i blocheze conturile. Primarul Niculae Horneţ a afirmat şi că nu îşi face probleme în privinţa plăţii creditului luat de la Trezorerie, întrucât reprezentanţii Consiliului Judeţean îl vor ajuta cu returnarea banilor împrumutaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii