Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grameni „Consiliul Judeţean nu-mi dă bani pentru că sunt primar PNL"

ro

11 Nov, 2010 22:43 2742 Marime text
Mihai_Viteazu_Grameni_Gheorghe.jpgPrimarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, este extrem de nemulţumit de faptul că nu a primit niciun sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Constanţa, în ultimii trei ani.

„Consiliul Judeţean nu ne-a dat niciun leu de la începutul acestui an, sau mai bine zis, de trei ani, nici măcar sumele pe care ar trebui să le primim de la bugetul de stat prin această instituţie. Sunt primar PNL şi de aceea domnul preşedinte nu alocă banii care se cuvin comunei noastre", ne-a declarat edilul din Mihai Viteazu, adăugând că unitatea administrativ-teritorială pe care o reprezintă nu a primit bani nici măcar de combustibil pentru asigurarea încălzirii şcolilor pe timpul iernii. „«Câte voturi am luat eu de la tine domnu' primar ca să îţi dau bani?», mi-a spus domnul preşedinte al Consiliului Judeţean într-o discuţie particulară înainte de alegerile din 2008", a adăugat Grameni. Primarul comunei Mihai Viteazu a afirmat că în acest context încearcă să se descurce cum poate pentru asigurarea strictului necesar pentru comunitate. „Mi-a repartizat Guvernul 50.000 de lei, bani pe care îi voi folosi ca să izolez şcoala din Sinoe", a precizat edilul. De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic pe şeful CJC pentru a răspunde acestor acuzaţii, dar nu a fost de găsit. Purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, a afirmat că fondurile direcţionate către comunităţile locale prin CJC sunt cu prioritate alocate pentru co-finanţarea proiectelor comunităţilor locale care au accesat fonduri europene.

Îngrăşăminte pentru păşunea comunală

O prioritate a primarului din Mihai Viteazu este şi întreţinerea păşunii comunale aflate la dispoziţia tuturor crescătorilor de animale. În acest sens, comuna Mihai Viteazu a organizat o procedură de achiziţie pentru cumpărarea de îngrăşăminte pentru păşune. Potrivit edilului, contractul privind furnizarea de îngrăşăminte a fost atribuit recent unei societăţi comerciale din Craiova. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în cadrul căreia preţul a contat 80%, iar termenul de livrare 20%. Valoarea estimată a contractului a fost de 380.000 lei fără TVA, bani proveniţi, potrivit edilului, din subvenţia acordată prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. „Fondurile provin de la Uniunea Europeană prin subvenţia acordată de APIA. Am avut o discuţie asupra modului în care vom folosi banii, cu membrii Consiliului Local, iar majoritatea consilierilor au fost de părere să cumpărăm îngrăşăminte în loc să însămânţăm", a spus Gheorghe Grameni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii